«Δεν υπάρχουν αποδείξεις για συνωμοσία του επιτελείου του Τραμπ με τη Ρωσία με σκοπό να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, αλλά παράλληλα ούτε και στοιχεία τα οποία να επιβεβαιώνουν υποκλοπή των τηλεφωνικών συνομιλιών του Αμερικανού Προέδρου από τον προκάτοχό του», υπογράμμισε την Κυριακή ο Ντέβιν Νούνες ο οποίος είναι ο πρόεδρος της επιτροπής πληροφοριών της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο Νούνες προέβη στις εν λόγω δηλώσεις την παραμονή μιας πολυαναμενόμενης δημόσιας ακρόασης του διευθυντή της ομοσπονδιακής αστυνομίας που είναι υπεύθυνη για τέτοιες υποθέσεις και του διευθυντή της NSA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο υποθέσεις σημειώνεται πως έχουν προκαλέσει σάλο αντιδράσεων στην αμερικανική πολιτική ζωή τις τελευταίες εβδομάδες και η άρνηση του προέδρου να αποσύρει τα tweets του στα οποία κατηγορεί τον Μπαράκ Ομπάμα πως του υπέκλεψε τις τηλεφωνικές συνομιλίες, πλήττουν σοβαρά την αξιοπιστία.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών τον Ιανουάριο παρέδωσαν μία έκθεση στην οποία αναφερόταν ότι η Ρωσία είχε υποκλέψει τους λογαριασμούς ηλεκτρονικής αλληλογραφίας αξιωματούχων των Δημοκρατικών και είχε προσπαθήσει, γενικότερα, να επηρεάσει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές ώστε να δώσει το πλεονέκτημα στον Τραμπ.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ, μίλησε στο Fox Business όπου και αναρωτήθηκε «γιατί μια ποινική έρευνα δεν πραγματοποιείται για τον προσδιορισμό της πηγής των πληροφοριών» ενώ τόνισε, πως «το FBI έχει αρνηθεί μέχρι σήμερα να επιβεβαιώσει ή να ανακαλέσει την ύπαρξη μιας επίσημης έρευνας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης