ΗΠΑ: Καταδίκη για την εκατομμυριούχο που σκότωσε τον 8χρονο αυτιστικό γιο της

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015, 12:44
ΗΠΑ: Καταδίκη για την εκατομμυριούχο που σκότωσε τον 8χρονο αυτιστικό γιο της
Σε 18 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε μία εκατομμυριούχος Αμερικανίδα, που το 2010 σκότωσε τον οκτάχρονο αυτιστικό γιο της μέσα στο δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης.

Η Τζίτζι Τζόρνταν, ένα πρώην στέλεχος φαρμακευτικής εταιρείας, νοίκιασε δωμάτιο στο πανάκριβο ξενοχοδείο Peninsula, στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν για την ίδια και τον γιο της, Τζουντ Μίρα, στις 3 Φεβρουαρίου του 2010. Κρίθηκε ότι σκοπίμως δηλητηρίασε τον γιο της υποχρεώνοντάς τον να καταπιεί υψηλές δόσεις φαρμάκων από τη νύχτα της 3ης Φεβρουαρίου μέχρι τις πρώτες ώρες της 5ης Φεβρουαρίου. Αργότερα, η γυναίκα βρέθηκε να κάθεται στο κρεβάτι όπου ήταν αναίσθητος ο γιος της έχοντας δίπλα του φάρμακα και άδεια κουτιά φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Ο εισαγγελέας του Μανχάταν Σάιρους Βανς χαιρέτισε την καταδικαστική απόφαση.

«Κανένας -και ειδικά κανένα παιδί- δεν αξίζει το είδος του θανάτου που είχε ο Τζουντ Μίρα από τα χέρια της ίδιας της μητέρας του. Η δηλητηρίαση και η δολοφονία ενός οκτάχρονου αγοριού είναι μία προμελετημένη ενέργεια παιδικής κακοποίησης. Έπειτα από πέντε χρόνια, απονεμήθηκε δικαιοσύνη με τη σημερινή ποινή των 18 χρόνων που επιβλήθηκε» σημείωσε.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015, 12:52