Η οικογένεια του 12χρονου Αφροαμερικανού αγοριού από το Κλίβελαντ των ΗΠΑ, που πυροβολήθηκε θανάσιμα από αστυνομικούς στις 22 Νοεμβρίου, κατέθεσε μήνυση κατά της πολιτείας και των αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση

Ο Τάμιρ Ράις πυροβολήθηκε τον περασμένο μήνα επειδή είχε στην κατοχή του – όπως αποδείχθηκε αργότερα – ένα ψεύτικο πιστόλι που πετούσε πλαστικά σφαιρίδια. Στη μήνυση αναφέρονται τα ονόματα των δύο αστυνομικών, του Τίμοθι Λόιμαν που πυροβόλησε το ανήλικο αγόρι και του Φρανκ Γκάρμπακ ο οποίος οδηγούσε το περιπολικό. Οι αστυνομικοί αντιμετώπισαν τον Ράις «με τρόπο που προκαλεί έκπληξη και τον πυροβόλησαν πολλές φορές χωρίς πρώτα να διεξαγάγουν έρευνα», αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμφότεροι οι αστυνομικοί είναι λευκοί και έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ έρευνες σχετικά με το περιστατικό είναι σε εξέλιξη. Στην κυκλοφορία έχει δοθεί και το βίντεο από τη στιγμή της δολοφονίας.

Σε έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, αναφέρεται ότι έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 10 περιστατικά όπου αστυνομικοί έχουν κάνει χρήση υπερβολικής βίας σε χαμηλού κινδύνου υπόπτους. Χρησιμοποιούν όπλα τέιζερ (ηλεκτροσόκ) και χημικά σπρέι σε δράστες στους οποίους είτε έχουν ήδη περάσει χειροπέδες είτε είναι διανοητικά άρρωστοι. Ένας αστυνομικός είχε πυροβολήσει, όχι ωστόσο θανάσιμα, έναν άνδρα ο οποίος φορούσε μόνο το εσώρουχό του και έτρεχε να ξεφύγει από ένα σπίτι στο οποίο κρατείτο παρά τη θέλησή του από ενόπλους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο – σοκ από τη δολοφονία του 12χρονου, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014, 22:24

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης