Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν απερίφραστα τη “σημερινή τρομοκρατική επίθεση στο Άμπου Ντάμπι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα” και θα εργαστούν για να λογοδοτήσει το κίνημα Χούθι της Υεμένης που ευθυγραμμίζεται με το Ιράν μετά την ανάληψη ευθύνης για το περιστατικό από τους Υεμενίτες σιίτες αντάρτες, δήλωσε τη Δευτέρα ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν.

Παράλληλα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν καταδίκασε τις επιθέσεις του κινήματος Χούθι της Υεμένης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον ομόλογό του των Εμιράτων, σεΐχη Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγιέντ, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Εμιράτων WAM.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αντάρτες Χούθι επιτέθηκαν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πραγματοποιώντας επιχείρηση κατά την οποία χρησιμοποίησαν πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πυροδοτώντας εκρήξεις σε βυτιοφόρα καυσίμων που σκότωσαν τρεις ανθρώπους και προκαλώντας πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι.

Και η Γαλλία καταδίκασε “με τον πιο έντονο τρόπο” τις επιθέσεις για τις οποίες ανέλαβαν την ευθύνη οι φιλοϊρανοί Υεμενίτες αντάρτες Χούθι εναντίον του διεθνούς αεροδρομίου του Άμπου Ντάμπι και της βιομηχανικής ζώνης που βρίσκεται κοντά σε αυτό.

“Οι επιθέσεις αυτές απειλούν την ασφάλεια του εδάφους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και τη σταθερότητα της περιοχής. Η Γαλλία εκφράζει την υποστήριξή της στα ΗΑΕ απέναντι στις επιθέσεις αυτές”, δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν σε ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός επανέλαβε την έκκλησή του προς τους Χούθι “να θέσουν αμέσως τέλος στις καταστροφικές τους ενέργειες στην Υεμένη και στην περιοχή και να δεσμευτούν με εποικοδομητικό τρόπο στην πολιτική διαδικασία εξόδου από την κρίση” στη χώρα αυτή.

“Η Γαλλία επαναλαμβάνει την κινητοποίησή της υπέρ της παύσης των εχθροπραξιών σε όλη τη χώρα και της επανάληψης των συνομιλιών με σκοπό μια συνολική πολιτική συμφωνία υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών”, πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης