ΗΠΑ: Κρίσιμη η κατάσταση του ασθενούς από προσβλήθηκε από τον Έμπολα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015, 22:08
ΗΠΑ: Κρίσιμη η κατάσταση του ασθενούς από προσβλήθηκε από τον Έμπολα
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένας Αμερικανός εργαζόμενος στον τομέα της υγείας, που έχει επιβεβαιωθεί ότι έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα, ενώ ένας δεύτερος μεταφέρθηκε στην απομόνωση καθώς παρουσίασε ανησυχητικά συμπτώματα.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH) των ΗΠΑ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ένας ασθενής, που προσβλήθηκε από τον Έμπολα ενώ βρισκόταν στη Σιέρα Λεόνε, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε μια κλινική κοντά στην Ουάσινγκτον.

«Οι γιατροί του ΝΙΗ επανεκτίμησαν την κατάστασή του και από σοβαρή την αναβάθμισαν σε κρίσιμη» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις όσον αφορά στην ταυτότητα, το φύλο ή την ηλικία του ασθενούς.

Ο ασθενής αυτός είχε μεταφερθεί την περασμένη εβδομάδα από τη Σιέρα Λεόνε με ιδιωτικό αεροσκάφος-ασθενοφόρο και εισήχθη στην εξειδικευμένη κλινική του ΝΙΗ που βρίσκεται στο Μέριλαντ και διαθέτει υπερσύγχρονους θαλάμους απομόνωσης, εξοπλισμό και μια ομάδα γιατρών ειδικευμένων στις μολυσματικές ασθένειες.

Στην κλινική αυτή είχε εισαχθεί και η νοσηλεύτρια Νίνα Φαμ που εκτέθηκε στον ιό ενώ φρόντιζε έναν Λιβεριανό ασθενή, τον Τόμας Έρικ Ντάνκαν, σε νοσοκομείο του Τέξας. Ο Ντάνκαν πέθανε, όμως η νοσοκόμα του ανάρρωσε πλήρως και πήρε εξιτήριο στις 24 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, ένας άλλος Αμερικανός εργαζόμενος στον τομέα υγείας, που ενδέχεται να εκτέθηκε στον Έμπολα, μεταφέρθηκε τη Δευτέρα στην ειδική μονάδα βιοασφάλειας του νοσοκομείου Ιατρικής της Νεμπράσκα καθώς οι γιατροί διαπίστωσαν μια αλλαγή στα συμπτώματα που παρουσίαζε.

Ο εργαζόμενος αυτός είναι ένας από τους τέσσερις που βρίσκονται υπό παρακολούθηση στη Νεμπράσκα αφού ήρθαν σε επαφή με έναν Αμερικανό που έχει προσβληθεί από τον Έμπολα. Σύμφωνα με το νοσοκομείο, οι εξετάσεις του προσώπου που τέθηκε υπό περιορισμό δεν έχουν βγει θετικές στον ιό.

Το νοσοκομείο ανακοίνωσε εξάλλου ότι αναμένεται να εισαχθεί και ένα πέμπτο πρόσωπο που ενδέχεται να εκτέθηκε στον ιό στη Σιέρα Λεόνε.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015, 22:12