Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής πιστεύει ότι οι κατασχέσεις ή οι απαλλοτριώσεις γαιών χωρίς την καταβολή αποζημιώσεων θα οδηγήσουν τη Νότια Αφρική στον λάθος δρόμο, δήλωσε την Πέμπτη η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Χέδερ Νάουερτ, αναφερόμενη στο ζήτημα που ήγειρε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με ανάρτησή του στη ροή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

«Η απαλλοτρίωση γης χωρίς αποζημίωση (…) υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσει τη Νότια Αφρική στον λάθος δρόμο. Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε έναν ειρηνικό και διαφανή δημόσιο διάλογο για αυτό που θεωρούμε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα», δήλωσε η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Νάουερτ επιβεβαίωσε ότι ο Τραμπ έθεσε το θέμα «το τελευταίο εικοσιτετράωρο» στον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο. «Θα το εξετάσουμε», πρόσθεσε.

Η εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας απέφυγε να σχολιάσει την απάντηση της κυβέρνησης της Νότιας Αφρικής ότι δεν έχει γίνει καμία κατάσχεση ή απαλλοτρίωση εκτάσεων που ανήκουν σε λευκούς κτηματίες.

Η Νάουερτ απέφυγε εξάλλου να απαντήσει ερωτηθείσα εάν ο Πομπέο ενημέρωσε τον Τραμπ για τα γεγονότα επί του πεδίου στη Νότια Αφρική. «Δεν σχολιάζουμε ποτέ κατ’ ιδίαν συζητήσεις ανάμεσα στον υπουργό και στον πρόεδρο — για οποιοδήποτε ζήτημα», περιορίστηκε να πει..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ν. Αφρική: Θα ζητήσει διευκρινίσεις από την αμερικανική πρεσβεία για το μήνυμα Τραμπ στο Twitter

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης