ΗΠΑ: Εκτός εαυτού ο Τραμπ με Αμερικανίδα δημοσιογράφο κινεζικής καταγωγής

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Μαΐου 2020, 05:18
ΗΠΑ: Εκτός εαυτού ο Τραμπ με Αμερικανίδα δημοσιογράφο κινεζικής καταγωγής

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέκοψε απότομα τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρούσε χθες Δευτέρα στον Λευκό Οίκο, έπειτα από μια λογομαχία με την κινεζικής καταγωγής ανταποκρίτρια του CBS στην αμερικανική προεδρία.

Η Γουέιτζι Τζιάνγκ, η ανταποκρίτρια του δικτύου στον Λευκό Οίκο, που έχει γεννηθεί στην Κίνα αλλά μεγάλωσε στην Αμερική, απηύθυνε στον πρόεδρο το ερώτημα γιατί αναφέρεται με τόση έμφαση στον αριθμό των διαγνωστικών τεστ που γίνονται στις ΗΠΑ και τον συγκρίνει με εκείνους άλλων κρατών σαν να πρόκειται για κάποιου είδους διεθνή διαγωνισμό.

«Ίσως αυτή να είναι μια ερώτηση που θα έπρεπε να γίνει στην Κίνα. Μη ρωτάτε εμένα, να πάτε να ρωτήσετε την Κίνα!» της απάντησε ο Τραμπ, εμφανώς οργισμένος.

«Και γιατί το λέτε αυτό σ’ εμένα;» απόρησε η Τζιάνγκ, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο Αμερικανός πρόεδρος καταφέρθηκε εναντίον της Κίνας εξαιτίας της εμφάνισης και της καταγωγής της.

«Θα το έλεγα σε οποιονδήποτε μου έθετε μια τόσο μοχθηρή ερώτηση όπως αυτή» ανέφερε ο ένοικος του Λευκού Οίκου. Στη συνέχεια αρνήθηκε να απαντήσει σε νέα ερώτηση που του απηύθυνε η Τζιάνγκ, κατέβηκε από το βάθρο κι έφυγε.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Η Γουέιτζι Τζιάνγκ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Μαΐου 2020, 10:01