Οι αμερικανικές αρχές αύξησαν τα μέτρα ασφαλείας σε κρατικές υπηρεσίες χθες για προληπτικούς λόγους μετά από δύο ένοπλες επιθέσεις στην πόλη Τσατανούγκα του Τενεσί, όπου σκοτώθηκαν τέσσερις πεζοναύτες και ο ίδιος ο δράστης, ενώ τραυματίστηκε ένας ακόμα πεζοναύτης.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε χθες ότι ταυτοποίησε τους τέσσερις νεκρούς, των οποίων τα ονόματα θα ανακοινωθούν αφού πρώτα ενημερωθούν οι συγγενείς τους. Οι τέσσερις πεζοναύτες σκοτώθηκαν από πυρά σε ένα κέντρο εφοδιασμού του Πολεμικού Ναυτικού στην πόλη, ενώ ο τραυματίας πεζοναύτης χτυπήθηκε από πυρά σε κέντρο νεοσύλλεκτων του στρατού σε όχι τόσο μακρινή απόσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αμερικανικές αρχές, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας της Χώρας συνεργάζονται στις έρευνες με το Εφ-Μπι-Άι το οποίο ταυτοποίησε τον δράστη ως Μοχάμεντ Γιούσεφ Αμπντουλαζίζ, 24 ετών, για να διαπιστωθεί αν είχε εμπνευστεί από κάποια τρομοκρατική οργάνωση όπως το Ισλαμικό Κράτος. Το περιστατικό διερευνάται ως μια «πράξη εσωτερικής τρομοκρατίας», δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι οι αμερικανικές αρχές θα διερευνήσουν ενδελεχώς και άμεσα τα επεισόδια, και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ας Κάρτερ είπε ότι το επεισόδιο ήταν μια «παράλογη πράξη βίας» και ένα «απεχθές έγκλημα», και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Τέσσερις οι νεκροί από την ένοπλη επίθεση στο Τενεσί

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης