Μια περιοχή στην οποία έχουν τις εξοχικές και επαύλεις τους χιλιάδες αστέρες του Χόλυγουντ, το Σαν Βάλεϊ του Αϊντάχο, έχει κυριολεκτικά παραδοθεί στο έλεος τεράστιου πύρινου μετώπου που μέχρι στιγμής έχει κατακάψει περίπου 420.000 στρέματα βλάστησης.

Στην μάχη με τις φλόγες έχουν πέσει περίπου 1.200 πυροσβέστες καθώς απειλούνται άμεσα περίπου 2.000 σπίτια, όλες εξαιρετικά πολυτελούς κατασκευής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αρχές ήδη διέταξαν για την άμεση εκκένωση 2.220 κατοικιών διασημοτήτων όπως του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, του Μπρους Γουίλις, του Τομ Χανκς και του Ρίτσαρντ Ντρέιφους.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι κλιματικές συνθήκες, που επικρατούσαν τη Δευτέρα, με υψηλές θερμοκρασίες 33 βαθμών Κελσίου και συνεχείς ισχυρούς ανέμους, δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, ενώ η κατάσταση περιπλέκεται λόγω του ανάγλυφου του εδάφους που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την πρόσβαση προς το μέτωπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε από ένα αυτοκίνητο το οποίο ανεφλέγη καθώς εκινείτο σε παρακείμενο αυτοκινητόδρομο.

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης