Στις ΗΠΑ εδώ και λίγο καιρό μετατράπηκε ένα παλιό λεωφορείο σε χώρο εκπαίδευσης των παιδιών για θέματα διατροφικών συνηθειών. Το σχεδίασε η Tessellate Studio και διαθέτει θερμοκήπιο, εργαστήριο, ακόμη και εκθεσιακό χώρο έργων τέχνης και μπορεί να δέχεται έως 30  μαθητές τη φορά. Το παλιό εκπαιδευτικό λεωφορείο αποτελείται από φεγγίτες στην οροφή και σκοινιά, συνολικού μήκους 1.220 μέτρων, που κρέμονται από ψηλά, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ένα καταφύγιο-φωλιά για να διευκολύνει τη συζήτηση και brainstorming.

 Οι άνθρωποι του Tessellate Studio τονίζουν ότι το λεωφορείο σχεδιάστηκε για να «βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν μια υγιή σχέση με την τροφή, αξιοποιώντας την εγγενή περιέργειά τους μέσω μιας πολυαισθητηριακής εμπειρίας οσμής, όρασης, αφής και γεύσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επόμενη ζώνη είναι αφιερωμένη στο μαγείρεμα και αποτελείται από έναν πλούσιο κήπο με χρήση υδροπονικής. Εδώ, οι μαθητές εκπαιδεύονται στις λεπτομέρειες της κηπευτικής σε αστικό περιβάλλον και ετοιμάζουν φαγητό, χρησιμοποιώντας τα μάτια της κουζίνας, τον νεροχύτη και τον πάγκο για κοπή υλικών.

Πιο πέρα, οι μαθητές βρίσκονται σε έναν διασκεδαστικό χώρο διατροφικής επιστήμης, με ψηφιακά μικροσκόπια, LCD μόνιτορ, δοκιμαστικούς σωλήνες για βότανα και έναν «Χάρτη Γεύσεων» για να έλθουν σε επαφή με την επιστήμη της γεύσης.

Στο βάθος αυτού του κινητού εργαστηρίου, σε μια μικρή κόγχη, είναι ο χώρος τέχνης. Σ’ αυτόν, δύο αναδιπλούμενα καρότσια μπορούν να αποσπαστούν από το λεωφορείο για να δώσουν επιπλέον χώρο για δραστηριότητες τέχνης και τεχνουργίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, το Mobile Food Lab διευκολύνει τη βιώσιμη διατροφική εκπαίδευση σε μια σειρά τοποθεσιών στην Πολιτεία, συμπεριλαμβανομένων σχολείων, πάρκων και δημόσιων εκδηλώσεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης