Μια Αμερικανίδα μουσουλμάνα βουλευτής των Δημοκρατικών γνωστοποίησε την Κυριακή ότι δέχεται ολοένα και περισσότερες απειλές κατά της ζωής της, μετά την ανάρτηση βίντεο από τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ με το οποίο την κατηγόρησε πως αποπειράται να υποβαθμίσει τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

«Μετά το tweet του προέδρου το απόγευμα της Παρασκευής, έχω βρεθεί αντιμέτωπη με αύξηση των άμεσων απειλών κατά της ζωής μου – πολλές από αυτές αναφέρονται ή απαντούν στο βίντεο του προέδρου» έγραψε η Ιλάν Όμαρ σε ανάρτησή της στο Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα βίαια εγκλήματα κι άλλες πράξεις μίσους από πλευράς ακροδεξιών εξτρεμιστών και λευκών εθνικιστών βρίσκονται σε άνοδο σε αυτήν εδώ τη χώρα και σε όλο τον κόσμο» συνέχισε. «Δεν μπορούμε πλέον να αγνοούμε ότι ενθαρρύνονται από τον άνθρωπο που ασκεί το ανώτατο αξίωμα στη χώρα» συμπλήρωσε.

Ο Τραμπ ανέβασε την Παρασκευή ένα βίντεο που εικονίζει την Όμαρ κατά τη διάρκεια ομιλίας της για τη μεταχείριση των μουσουλμάνων μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 παρεμβάλλοντας εικόνες του World Trade Center καθώς φλέγεται. «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ!» ήταν η λεζάντα που πρόσθεσε με όλα τα γράμματα κεφαλαία.

Άλλοι Δημοκρατικοί πολιτικοί, ανάμεσά τους δύο υποψήφιοι για την προεδρία, ο Μπέρνι Σάντερς και η Ελίζαμπεθ Γουόρεν, υπερασπίστηκαν την Όμαρ και κατηγόρησαν τον Τραμπ ότι υποκινεί βία και σπέρνει το μίσος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης