ΗΠΑ: Nα ληφθούν δύσκολες αποφάσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014, 04:30
ΗΠΑ: Nα ληφθούν δύσκολες αποφάσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες μεταξύ του Ιράν και έξι παγκόσμιων δυνάμεων σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας, χωρίς ωστόσο οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία για σημαντικά ζητήματα, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

«Δεν καταλήξαμε σε πολλά σημαντικά ζητήματα, αντιλαμβανόμαστε ορισμένα θέματα που είναι χρήσιμα για την προώθηση αυτής της διαδικασίας, έχουμε ένα τεράστιο όγκο στοιχείων τα οποία θα πρέπει να επεξεργαστούμε», δήλωσε ο αξιωματούχος μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

«Έχουμε μπροστά μας ακόμα πολύ δύσκολες συμφωνίες που θα πρέπει να επιτευχθούν και όλοι θα πρέπει να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις και θα έχουμε το βλέμμα μας στραμμένο στο Ιράν, το οποίο θα πρέπει να λάβει ορισμένα αναγκαία μέτρα ώστε να επιτευχθεί μια οριστική συμφωνία» δήλωσε ο αξιωματούχος.

Νωρίτερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ροχανί, δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να ληφθούν «θαρραλέες αποφάσεις», ώστε να επιτευχθεί μια οριστική συμφωνία.

Απομένει «πολύ λίγος χρόνος» για την επίτευξη συμφωνίας, τόνισε ο Ροχανί, ενώ επισήμανε με δυσφορία ότι η πρόοδος στο νέο γύρο συνομιλιών μεταξύ του Ιράν και της Ομάδας 5+1 είναι «εξαιρετικά βραδεία».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014, 04:30