ΗΠΑ: Νεκροί και τραυματίες σε υπερθερμασμένη καρότσα φορτηγού σε πάρκινγκ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017, 00:14
ΗΠΑ: Νεκροί και τραυματίες σε υπερθερμασμένη καρότσα φορτηγού σε πάρκινγκ
Εννέα νεκροί και 30 τραυματίες βρέθηκαν σήμερα σε υπερθερμασμένη καρότσα φορτηγού που ήταν σταθμευμένο σε πάρκινγκ του Σαν Αντόνιο, κοντά στα σύνορα του Τέξας με το Μεξικό, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Οι τραυματίες, 20 από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή και ορισμένοι από αυτούς σε κρίσιμη κατάσταση, διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο, σύμφωνα με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας Ουίλιαμ ΜακΜάνους.

«Φαίνεται ότι πρόκειται για διακίνηση ανθρώπων», δήλωσε κάνοντας λόγο για σκηνή φρίκης στο εσωτερικό του φορτηγού. Τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του πάρκινγκ δείχνουν ότι προηγουμένως οχήματα είχαν προσεγγίσει την νταλίκα και «φόρτωσαν» ορισμένους ανθρώπους που ήταν ζωντανοί.

Δεν είναι γνωστό προς το παρόν πόσοι άνθρωποι μεταφέρθηκαν στην καρότσα. Ανάμεσά τους υπήρχαν και παιδιά.

«Λάβαμε κλήση από υπάλληλο του καταστήματος Walmart σχετικά με το φορτηγό που ήταν σταθμευμένο στο πάρκινγκ. Μας είπε ότι κάποιος από το φορτηγό του ζήτησε νερό. Εφερε νερό και στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία. Φθάσαμε και βρήκαμε οκτώ νεκρούς στο βάθος της καρότσας», διηγήθηκε στους δημοσιογράφους ο Ουίλιαμ ΜακΜάνους.

Ο οδηγός του φορτηγού συνελήφθη.

Ο επικεφαλής της ομάδας των πυροσβεστών που έφθασε επί τόπου δήλωσε ότι το σύστημα κλιματισμού δεν βρισκόταν σε λειτουργία.

Το Σαν Αντόνιο βρίσκεται σε απόσταση λίγων ωρών από τα μεξικανικά σύνορα. Πολύ υψηλές θερμοκρασίες επικρατούν αυτήν την εποχή στην περιοχή.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017, 02:25