ΗΠΑ: Ο ΥΠΕΞ Πομπέο «εμμένει σε κάθε λέξη» της ανακοίνωσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη συνάντησή του με τον Τσαβούσογλου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019, 01:53
ΗΠΑ: Ο ΥΠΕΞ Πομπέο «εμμένει σε κάθε λέξη» της ανακοίνωσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη συνάντησή του με τον Τσαβούσογλου

Τα πρακτικά της χθεσινής συνάντησης μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ και Τουρκίας οδηγούν σε νέα αντιπαράθεση τις δύο χώρες καθώς η Άγκυρα κατηγορεί σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι διαστρεβλώνει την πραγματικότητα ενώ η Ουάσινγκτον επιμένει πως όλα έγιναν όπως τα περιγράφει.

Ο Μάικ Πομπέο και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου συναντήθηκαν χθες, στο περιθώριο των εορτασμών για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ. Όμως η Άγκυρα υποστηρίζει ότι η ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα αμέσως μετά από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «είχε σαφέστατα προετοιμαστεί πριν από τη συνάντηση» και «όχι μόνο δεν αντανακλά το περιεχόμενο της συνομιλίας αλλά περιέχει επίσης θέματα που ούτε καν αναφέρθηκαν», όπως υποστηρίζει ο εκπρόσωπος της τουρκικής διπλωματίας Χαμί Αξόι.

«Διάβασα τα πρακτικά» και «εμμένω σε κάθε λέξη» που περιλαμβάνεται στην ανακοίνωση, απάντησε απόψε ο Πομπέο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Πομπέο προειδοποίησε τον Τσαβούσογλου για «τις δυνητικά καταστροφικές συνέπειες μιας μονομερούς τουρκικής στρατιωτικής δράσης» στη Συρία. Επίσης, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας εξέφρασε «την ανησυχία του για την ενδεχόμενη αγορά» από την Τουρκία του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400.

Διαβάστε επίσης: Αισιόδοξος ο Πομπέο για την επίλυση των διαφορών ΗΠΑ - Τουρκίας για τους S-400

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019, 01:53