ΗΠΑ: Aπογοητευμένος ο Μάικ Πενς για το σύνθημα «στείλ' την πίσω»

ΗΠΑ: Aπογοητευμένος ο Μάικ Πενς για το σύνθημα «στείλ' την πίσω»

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς δήλωσε ότι ο ίδιος κι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «δεν είναι ευχαριστημένοι» με το σύνθημα «στείλ' την πίσω» που ακούστηκε σε μία προεκλογική ομιλία του Τραμπ την προηγούμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, ο Πενς δεν καταδίκασε ενδεχόμενες προσπάθειες επανάληψης του ίδιου συνθήματος, λέγοντας: «Εάν ξανασυμβεί, [ο Τραμπ]... ίσως κάνει μία προσπάθεια να μιλήσει κατά του συνθήματος αυτού».

«Ο πρόεδρος δεν ήταν ευχαριστημένος με αυτό. Ούτε κι εγώ» δήλωσε ο Πενς σε συνέντευξη που παρουσιάστηκε χθες στην εκπομπή του CBS «Face the Nation».

«Ο πρόεδρος ήταν ξεκάθαρος για αυτό, αλλά ένα άλλο ζήτημα που δεν μας ευχαριστεί είναι το γεγονός ότι υπάρχουν τέσσερα μέλη του Κογκρέσου που εμπλέκονται στα πιο εξοργιστικά σχόλια» πρόσθεσε ο Πενς.

Ο ίδιος δέχθηκε αρκετές φορές ερωτήσεις για το αν «θα ήθελε να επαναληφθούν τα συνθήματα» και απάντησε: «Ο πρόεδρος ήταν ξεκάθαρος και δεν ήταν ευχαριστημένος με αυτό που συνέβη. Κι αν αυτό ξανασυμβεί, ενδεχομένως να κάνει μία προσπάθεια να μιλήσει για αυτό».

Οι υποστηρικτές του προέδρου Τραμπ σε μία προεκλογική του ομιλία που έγινε την περασμένη Τετάρτη στη Βόρεια Καρολίνα φώναζαν «στείλ' την πίσω», αφού ο ίδιος είχε μιλήσει επιθετικά για αρκετά λεπτά κατά της Δημοκρατικής Ιλάν Ομάρ, η οποία είναι μέλος στη Βουλή των Αντιπροσώπων και μετανάστευσε στις ΗΠΑ όταν ήταν παιδί από τη Σομαλία.

Όταν το πλήθος φώναζε το σύνθημα, ο πρόεδρος Τραμπ δεν μίλησε για 13 δευτερόλεπτα, ενώ αργότερα αποκήρυξε τη συμπεριφορά αυτή, λέγοντας ότι ο ίδιος «άρχισε να μιλάει πολύ γρήγορα», ώστε το πλήθος να σταματήσει.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο CBS, ο Πενς διαβεβαίωσε ότι «εκατομμύρια Αμερικανών αισθάνονται τον εκνευρισμό του προέδρου, αναφορικά με εν ενεργεία μέλη του Κογκρέσου που εμπλέκονται σε μία απερίσκεπτη ρητορική, είτε πρόκειται για αντισημιτική ρητορική είτε αναφέρεται στους πράκτορες προστασίας των συνόρων και στην ύπαρξη στρατοπέδων συγκέντρωσης. Ο πρόεδρος σκέφτηκε ότι ήταν σημαντικό να τους συμπαρασταθεί».

Πηγή: «Politico»

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019, 10:09