Ο Μάικλ Μουρ, μορφή του αμερικανικού ντοκιμαντέρ και σφοδρός πολέμιος του Ντόναλντ Τραμπ, επέκρινε έντονα την εμφάνιση ενώπιον του Κογκρέσου του πρώην ειδικού εισαγγελέα με ανακριτικά καθήκοντα αρμόδιου για την έρευνα για τη Ρωσία, χαρακτηρίζοντας τον Ρόμπερτ Μιούλερ «ραμολιμέντο», προς μεγάλη ικανοποίηση του Αμερικανού προέδρου.

Ο Μάικλ Μουρ, που είχε προειδοποιήσει για τη ρήξη μεταξύ της εργατικής τάξης και του Δημοκρατικού Κόμματος και είχε προβλέψει την εκλογή στον Λευκό Οίκο του πρώην μεγιστάνα των ακινήτων, εξέφρασε την αγανάκτησή του σε μήνυμά του στο Twitter για την εμφάνιση του 74χρονου Μιούλερ, ο οποίος κατέθεσε ενώπιον δύο επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ένα ραμολιμέντο, ανίκανο να θυμάται πράγματα, διστακτικό, αρνιόταν να απαντήσει σε βασικές ερωτήσεις», έγραψε ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ «Ακήρυχτος πόλεμος» (2002) στο καυστικό μήνυμά του στο Twitter, καθώς ο Ρόμπερτ Μιούλερ εμφανίστηκε πολύ συγκρατημένος κατά τις ακροάσεις αυτές και ζήτησε επανειλημμένα από τους συνομιλητές του να επαναλάβουν τις ερωτήσεις τους.

Εμφανώς ενθουσιασμένος, ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε εμμέσως σε αυτό το μήνυμα προσθέτοντας ότι «ακόμη και ο Μάικλ Μουρ συμφωνεί ότι οι Δημοκρατικοί και ο Μιούλερ απέτυχαν».

Έπειτα από επτά ώρες ακρόασης στο Κογκρέσο, ο πρώην ειδικός εισαγγελέας αρμόδιος για την έρευνα για τυχόν εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016 δεν είπε τίποτε καινούργιο σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρόμπερτ Μιούλερ, ο οποίος ίσως να ήθελε να αποφύγει αυτή την κατάθεση, έδειχνε να μένει στο περιθώριο. Με διστακτική φωνή, αρνήθηκε αρκετές φορές να απαντήσει στις ερωτήσεις

«Ο Τραμπ πρέπει να είναι σε πλήρη έκσταση», έγραψε ο σκηνοθέτης του “Φαρενάιτ 9/11” (2004) .

«Όχι εξαιτίας της αποτυχίας του Ρόμπερτ Μιούλερ –η έκθεσή του παραμένει ένα ντοκουμέντο κόλαφος των εγκλημάτων του Τραμπ– αλλά γιατί ο Τραμπ καταλαβαίνει τη δύναμη της εικόνας όπως καταλαβαίνει επίσης ότι οι Δημοκρατικοί δεν είναι μαχητικοί και για τον λόγο αυτό θα κερδίσει».

Μερικούς μήνες πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, ο Μάικλ Μουρ είχε προκαλέσει έκπληξη με τη δήλωσή του στο δίκτυο HBO: «Νομίζω ότι ο Τραμπ θα κερδίσει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης