O πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ ανακοίνωσε την Τρίτη ένα σχέδιο για τη διοχέτευση 200 εκατομμυρίων δολαρίων στις πιο καινοτόμες αμερικανικές πόλεις, τις οποίες θεωρεί ότι μπορούν πολύ περισσότερο σήμερα να προωθήσουν τη δημιουργία και την πρόοδο στις ΗΠΑ σε σχέση με την Ουάσινγκτον.

«Είμαστε σε μια πολιτική εποχή που έχει σημαδευτεί από παράλυση και η Ουάσινγκτον σε αυτό είναι η χειρότερη. Περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η πρωτεύουσά μας είναι ανίκανη να αναγνωρίσει τις μεγάλες προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζουμε», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος, με περιουσία που τον κατατάσσει στη δέκατη θέση παγκοσμίως, σε ομιλία του σε συνέδριο των αμερικανών δημάρχων στη Φλόριντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ωστόσο η καλή είδηση είναι πως παρότι η Ουάσινγκτον δυσλειτουργεί όλο και περισσότερο, οι πόλεις γίνονται πιο δυναμικές και οι δήμαρχοι πιο ισχυροί και πιο σημαντικοί. Επιλέξτε ένα οποιαδήποτε πρόβλημα, οι δήμαρχοι των δύο στρατοπέδων αποφασίζουν και αναλαμβάνουν δράση εκεί όπου στην Ουάσινγκτον υπάρχει ακινησία», πρόσθεσε ο Μπλούμπεργκ που κάποτε εξέταζε την πιθανότητα να κατεβεί ως ανεξάρτητος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2016, πριν τελικά εγκαταλείψει την ιδέα.

Για να προτρέψει τις πιο δυναμικές πόλεις, ο 75χρονος επιχειρηματίας αποκάλυψε το σχέδιό του, την «πρωτοβουλία για τις αμερικανικές πόλεις». Τα 200 εκατομμύρια δολάρια που θα δοθούν σε μια τριετία, θα επιτρέψουν την παροχή συμβουλών σε δημάρχους και βοήθειας για την επίλυση προβλημάτων σε βασικούς τομείς όπως η εκπαίδευση, η κλιματική αλλαγή, η βία από τη χρήση όπλων, η δημόσια υγεία και η μετανάστευση, προσφιλή θέματα στον ιδρυτή του ομώνυμου ειδησεογραφικού κολοσσού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης