Η φιλοσοφία του «Obamacare» σχετίζεται άμεσα με την αλληλεγγύη ανάμεσα στους πολίτες, προκειμένου να ενισχυθεί ο κοινωνικός ιστός ειδικά σε περιόδους οικονομικής κρίσης, όπου το ζήτημα της Υγείας μπαίνει ορισμένες φορές σε δεύτερη μοίρα λόγω αδυναμίας κάλυψης των απαιτούμενων εξόδων νοσηλείας.

Ο πρόεδρος των Η.Π.Α., Barack Obama, βρέθηκε τη Δευτέρα μπροστά σ’ ένα απρόοπτο γεγονός κατά τη διάρκεια ομιλίας του στον Λευκό Οίκο για το περιβόητο σύστημα Υγείας, το οποίο αποτέλεσε την αφορμή για να κατεβάσει «ρολά» η κυβέρνηση για λίγες ημέρες. Η Κarmel Allison βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και αντιμετωπίζει προβλήματα με τον διαβήτη. Κάποια στιγμή αρχίζει να ζαλίζεται και είναι έτοιμη να πέσει στο έδαφος. Ωστόσο, ο Barack Obama βρίσκεται εκεί και λειτουργώντας με ψυχραιμία, δίνει ένα αίσιο τέλος στη σύντομη περιπέτεια της γυναίκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε κρατάω» τής είπε με ήρεμη φωνή, ενώ δεν παρέλειψε να αστειευτεί με το κοινό λέγοντας πως «αυτά συμβαίνουν, όταν μιλάω τόσο πολύ».

Ωστόσο, δεν έλειψαν και εκείνοι που έκαναν λόγο για… στημένο γεγονός, καθώς θεωρούν πως η αντίδραση του «πλανητάρχη» δεν ήταν καθόλου φυσική, ενώ χαρακτηρίζουν «ύποπτη» την παρουσία της εγκυμονούσας με το κόκκινο φόρεμα πίσω από το βήμα του προέδρου. Σε κάθε περίπτωση πάντως το «Obamacare» προβλέπει καλύτερη ιατρική περίθαλψη για διάφορες «ευπαθείς» ομάδες του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων και των διαβητικών. Γι αυτό και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Barack Obama πλήθος κόσμου με χρόνια ιατρικά προβλήματα έδωσε το παρών για να υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια του Αμερικανού προέδρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης