Ο Αμερικανός τραγουδιστής και παραγωγός R.Kelly κατηγορείται, σε ένα ντοκιμαντέρ που μεταδόθηκε χθες Πέμπτη και θα συνεχιστεί σήμερα και αύριο Σάββατο, ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με κορίτσια κάτω των 16 ετών, όταν εκείνος ήταν ενήλικας, κατηγορίες που μπορούν να τον φέρουν αντιμέτωπο με ποινικές διώξεις.

Διάρκειας έξι ωρών, αυτό το ντοκιμαντέρ, που προβάλλεται από το τηλεοπτικό δίκτυο Lifetime σε έξι επεισόδια, ρίχνει φως στις κατηγορίες, που διατυπώθηκαν εδώ και αρκετά χρόνια σε βάρος του Ρόμπερτ Σιλβέστερ Κέλι, όπως είναι το πραγματικό του όνομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τραγουδιστής και παραγωγός, ηλικίας 51 ετών, δημιουργός της επιτυχίας «I believe I can fly» είχε κατηγορηθεί το 2002 ότι είχε βιντεοσκοπήσει τη σεξουαλική συνεύρεση που είχε ο ίδιος με ένα κορίτσι 14 ετών, όμως αθωώθηκε το 2008.

Η ομάδα του «Surviving R. Kelly» πήρε δεκάδες συνεντεύξεις από πρόσωπα που είχαν επαφές με τον καλλιτέχνη.

Πρώην συνεργάτιδές του R.Kelly περιγράφουν ότι έγιναν μάρτυρες των σεξουαλικών σχέσεων μεταξύ εκείνου και τριών κοριτσιών κάτω των 16 ετών, μεταξύ αυτών της τραγουδίστριας Aaliyah (που απεβίωσε το 2001), ηλικίας 15 ετών εκείνη την εποχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πράξεις που του καταλογίζονται μπορούν να οδηγήσουν στην άσκηση ποινικών διώξεων σε πολλές αμερικανικές πολιτείες, ιδίως στο Ιλινόι, όπου διαμένει ο καλλιτέχνης, με καταγωγή από το Σικάγο.

Εντούτοις, η μητέρα της Aaliyah, Νταϊάν Χάουτον, διέψευσε αυτές τις κατηγορίες, τις οποίες αποκάλεσε «προϊόντα φαντασίας» κατηγορώντας την τραγουδίστρια Γιοβάντε Κάνινγκαμ ότι είναι «μια ψεύτρα», σύμφωνα με μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό της τραγουδίστριας.

Στο ντοκιμαντέρ, κι άλλες γυναίκες παρουσιάζουν τον R.Kelly ως έναν εκμεταλλευτή, βίαιο, που σχετιζόταν με πολύ νεαρές γυναίκες, από τις οποίες αξίωνε να τον φωνάζουν «daddy» (μπαμπάκα).

Η Λιζέτ Μαρτίνεζ, η οποία τον γνώρισε σε ηλικία 17 ετών, ενώ εκείνος πλησίαζε τα 30, επιβεβαιώνει ότι υπήρξε θύμα ψυχολογικής παρενόχλησης και «σωματικής βίας» κατά τη διάρκεια της σχέσης τους, που διήρκησε αρκετά χρόνια.

«Καθώς με κακοποιούσε με αυτόν τον τρόπο, μου έκλεψε τη ζωή» επισήμανε η ίδια στο ντοκιμαντέρ, που σκηνοθέτησε ο Ντριμ Χάμπτον.

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, η δισκογραφική εταιρεία του R. Kelly, RCA, δεν θέλησε να δώσει συνέχεια, ούτε κι ο ίδιος ο καλλιτέχνης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης