Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν αναζητεί νέο προσωπάρχη για να αντικαταστήσει τον στρατηγό ε.α. Τζον Κέλι, πρόσθεσε όμως ότι μερικές φορές «συμβαίνουν πράγματα».

Ο απόστρατος στρατηγός οδεύει να κλείσει έναν χρόνο στη θέση, όμως μπορεί να αποχωρήσει σύντομα, δήλωσε μια πηγή ενημερωμένη σχετικά την Πέμπτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους εάν αναζητεί νέο προσωπάρχη, ο Τραμπ απάντησε: «Όχι. Όχι. Τα πάμε πολύ καλά (…) Κοιτάξτε, σε κάποιο σημείο, συμβαίνουν πράγματα. Αλλά θα σας πω (…) έχουμε πολύ καλή σχέση».

Πρόσθεσε πως δεν γνωρίζει αν ο Κέλι θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα του προσωπάρχη της αμερικανικής προεδρίας.

«Αυτό δεν το ξέρω. Εννοώ, δεν μπορώ να σας το πω αυτό. Αλλά μπορώ να πω ότι έχουμε μια πολύ καλή σχέση, και έχουμε πετύχει πολλά μαζί. Αγαπάω τον Τζον πολύ. Μου αρέσει και τον σέβομαι», δήλωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πηγή ανέφερε ότι ανάμεσα στα πρόσωπα που θεωρείται πως θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον στρατηγό ε.α. είναι ο Μικ Μαλβέινι, επικεφαλής της διεύθυνσης προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου, πρώην μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, και ο Νικ Έιρς, ο προσωπάρχης του αντιπροέδρου Μάικ Πενς.

Ο Τραμπ έχει αντιδράσει σε ορισμένες περιπτώσεις στους περιορισμούς που θέτει ο Κέλι στο ποιος έχει πρόσβαση στον πρόεδρο και έχει διερωτηθεί φωναχτά αν χρειάζεται κάποιον με μεγαλύτερη πολιτική εμπειρία καθώς πλησιάζουν οι ενδιάμεσες εκλογές, σύμφωνα με δύο πηγές. Αλλά εξαίρει συχνά τον Κέλι και έχει εκφράσει θαυμασμό για τον πρώην ανώτατο αξιωματικό των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων.

Ο Κέλι επελέγη ως προσωπάρχης του Λευκού Οίκου το περασμένο καλοκαίρι, για να επιβάλλει την τάξη στη Δυτική Πτέρυγα, διαδεχόμενος τον Ράινς Πρίμπους, τον πρώην πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων, επί των ημερών του οποίου επικρατούσε χαοτική κατάσταση στον Λευκό Οίκο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης