ΗΠΑ: Ο Τραμπ επέλεξε τον Νταν Κόουτς για διευθυντή των υπηρεσιών πληροφοριών

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017, 03:47
ΗΠΑ: Ο Τραμπ επέλεξε τον Νταν Κόουτς για διευθυντή των υπηρεσιών πληροφοριών
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε τον πρώην γερουσιαστή Νταν Κόουτς ως διευθυντή των υπηρεσιών πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών, είπαν δύο ανώτατα στελέχη της ομάδας μετάβασης στην προεδρία, αφήνοντας το δικό του αποτύπωμα στην αμερικανική κοινότητα πληροφοριών, την οποία συχνά κατακρίνει.

Η επίσημη ανακοίνωση αναμενόταν αυτή την εβδομάδα καθώς ο Τραμπ συμπληρώνει τις τελευταίες θέσεις ανώτατων στελεχών στην κυβέρνησή του πριν την ορκομωσία του στις 20 Ιανουαρίου.

Ο Κόουτς, 73, είναι παραδοσιακός συντηρητικός από την πολιτεία της Ιντιάνα ο οποίος μόλις ολοκλήρωσε την εξαετή θητεία του στην αμερικανική γερουσία. Ήταν επίσης πρέσβης των ΗΠΑ στη Γερμανία επί της κυβερνήσεως του Τζορτζ Μπους του νεότερου.

Οι θέσεις υπουργών που παραμένουν κενές είναι αυτές της γεωργίας και των βετεράνων, για τις οποίες αναμένονται ανακοινώσεις σύντομα, είπε μία από τις δύο πηγές της ομάδας του Τραμπ.

Μερικοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών χαιρέτισαν την επιλογή του Κόουτς, εκφράζοντας την ελπίδα πως ο διορισμός του αποτελεί σημάδι ότι ο Τραμπ θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις του με την κοινότητα πληροφοριών μετά από μήνες εχθρότητάς του λόγω της εκτίμησης των υπηρεσιών πληροφοριών ότι η Ρωσία προσπάθησε να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές μέσω παραβίασης δεδομένων (χάκινγκ).

Ένας αξιωματούχος, μιλώντας ανώνυμα, εξέφρασε την ελπίδα ότι εάν τον εγκρίνει η γερουσία, ο Κόουτς θα μπορέσει να διαπραγματευτεί μια "εκεχειρία", όπως την ονόμασε, μεταξύ της κοινότητας πληροφοριών και της επιλογής του Τραμπ για σύμβουλο επί της εθνικής ασφάλειας, τον πρώην διευθυντή της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας αντιστράτηγο ε.α. Μάικ Φλιν, ο οποίος είχε απολυθεί από τον τωρινό διευθυντή των υπηρεσιών πληροφοριών, Τζέιμς Κλάπερ.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017, 03:51