To διάταγμα για τη μη χορήγηση ασύλου στους παράτυπους μετανάστες υπέγραψε την Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

«Χρειαζόμαστε ανθρώπους στη χώρα, αλλά αυτοί θα πρέπει να έρχονται νόμιμα και να έχουν προσόντα» τόνισε χαρακτηριστικά ο «ένοικος» του Λευκού Οίκου, λίγο πριν αναχωρήσει για το Παρίσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το διάταγμα προβλέπει ότι όσοι μετανάστες εισέρχονται στη χώρα παρανόμως, δεν θα έχουν δικαίωμα αίτησης για τη λήψη ασύλου. Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου επέρχεται σε μία περίοδο, η οποία χαρακτηρίζεται από έξαρση των μεταναστευτικών ροών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, καραβάνι με 7.000 μετανάστες από διάφορες χώρες της κεντρικής Αμερικής, κινείται πρόσω ολοταχώς προς τα νότια σύνορα των ΗΠΑ.

Σε μία ακόμη προσπάθεια ανάσχεσης των ροών, η κυβέρνηση Τραμπ έχει απειλήσει ακόμη και με διακοπή της οικονομικής βοήθειας προς τις Γουατεμάλα, Ονδούρα και Ελ Σαλβαδόρ, καθώς οι τελευταίες έχουν αποτύγχει να ελέγξουν την παράνομη μετανάστευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι η Ουάσιγκτον έχει αναπτύξει το τελευταίο διάστημα πρόσθετη στρατιωτική δύναμη 5.000 ατόμων, με στόχο τη διαφύλαξη των συνόρων με το Μεξικό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης