Ένα τεχνικό πρόβλημα στον κεντρικό υπολογιστή της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων επηρέασε τα μεγάλα αμερικανικά αεροδρόμια των Ηνωμένων Πολιτειών τη Δευτέρα, δημιουργώντας μεγάλες ουρές στα σημεία ελέγχου διαβατηρίων. Η βλάβη κράτησε τέσσερις ώρες περίπου, αλλά τελικώς επιδιορθώθηκε, ανέφερε η Υπηρεσία σε νεότερη ανακοίνωση.

«Τη στιγμή αυτή, δεν υπάρχει ένδειξη ότι η διακοπή υπηρεσίας ήταν εσκεμμένη» δήλωσε η εκπρόσωπος της υπηρεσίας Τζένιφερ Εβανίτσκι αναφερόμενη στην πιθανότητα παραβίασης του συστήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διακοπή κράτησε από τις 17.00 έως τις 09.00 περίπου (ώρα Νέας Υόρκης, 12.00 μεσάνυχτα έως 16.00 ώρα Ελλάδας) και όλα τα αεροδρόμια έχουν επανασυνδεθεί με το σύστημα, είπε η Εβανίτσκι.

Μεταξύ των αεροδρομίων που επηρεάστηκαν ήταν τα διεθνή αεροδρόμια στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Μαϊάμι, τη Βοστόνη και την Ατλάντα.

«Κατά τη διάρκεια της τεχνολογικής διακοπής, η Υπηρεσία είχε πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων που αφορούν στην εθνική ασφάλεια και όλοι οι ταξιδιώτες πέρασαν έλεγχο σύμφωνα με τα στάνταρ ασφαλείας» πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωτογραφίες σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν μεγάλες ουρές σε διάφορα αεροδρόμια, με τους ταξιδιώτες να προσπαθούν να περάσουν από τον έλεγχο διαβατηρίων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης