ΗΠΑ: Ουρές στα αεροδρόμια λόγω βλάβης στο σύστημα ελέγχου διαβατηρίων

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017, 08:44
ΗΠΑ: Ουρές στα αεροδρόμια λόγω βλάβης στο σύστημα ελέγχου διαβατηρίων
Ένα τεχνικό πρόβλημα στον κεντρικό υπολογιστή της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων επηρέασε τα μεγάλα αμερικανικά αεροδρόμια των Ηνωμένων Πολιτειών τη Δευτέρα, δημιουργώντας μεγάλες ουρές στα σημεία ελέγχου διαβατηρίων. Η βλάβη κράτησε τέσσερις ώρες περίπου, αλλά τελικώς επιδιορθώθηκε, ανέφερε η Υπηρεσία σε νεότερη ανακοίνωση.

«Τη στιγμή αυτή, δεν υπάρχει ένδειξη ότι η διακοπή υπηρεσίας ήταν εσκεμμένη» δήλωσε η εκπρόσωπος της υπηρεσίας Τζένιφερ Εβανίτσκι αναφερόμενη στην πιθανότητα παραβίασης του συστήματος.

Η διακοπή κράτησε από τις 17.00 έως τις 09.00 περίπου (ώρα Νέας Υόρκης, 12.00 μεσάνυχτα έως 16.00 ώρα Ελλάδας) και όλα τα αεροδρόμια έχουν επανασυνδεθεί με το σύστημα, είπε η Εβανίτσκι.

Μεταξύ των αεροδρομίων που επηρεάστηκαν ήταν τα διεθνή αεροδρόμια στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Μαϊάμι, τη Βοστόνη και την Ατλάντα.

«Κατά τη διάρκεια της τεχνολογικής διακοπής, η Υπηρεσία είχε πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων που αφορούν στην εθνική ασφάλεια και όλοι οι ταξιδιώτες πέρασαν έλεγχο σύμφωνα με τα στάνταρ ασφαλείας» πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Φωτογραφίες σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν μεγάλες ουρές σε διάφορα αεροδρόμια, με τους ταξιδιώτες να προσπαθούν να περάσουν από τον έλεγχο διαβατηρίων.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017, 08:56