Ένας άνδρας, ο οποίος είχε συλληφθεί για τη μυστηριώδη εξαφάνιση, πριν από 33 χρόνια, ενός αγοριού έξι ετών (υπόθεση που είχε συγκλονίσει τις ΗΠΑ) παραδέχτηκε τελικά την ενοχή του ύστερα από πολύωρη ανάκριση.

Όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο αρχηγός της αστυνομίας, Ρέι Κέλι, ανακοίνωσε ότι ο συλληφθείς ομολόγησε πως έπνιξε τον Έταν Πέιτζ και στη συνέχεια τον έβαλε μέσα σε ένα σάκο πριν τον πετάξει σε σοκάκι δρόμου της Νέας Υόρκης, στις 25 Μαΐου 1979.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο δράστης ομολόγησε σε αστυνομικούς ότι δελέασε τον Πέιτζ να μπει σε ένα κατάστημα στη συνοικία Σόχο όπου δούλευε, υποσχόμενος να του πάρει αναψυκτικό και κατόπιν στραγγάλισε τον μικρό μαθητή στο υπόγειο και τοποθέτησε το πτώμα σε μια πλαστική σακούλα που πέταξε στα σκουπίδια», τόνισε.

Ο μικρός εξαφανίστηκε από το Σόχο, στο νότιο Μανχάταν, την πρώτη φορά που οι γονείς του, του επέτρεψαν να πάει μόνος του μέχρι τη στάση του σχολικού λεωφορείου, στον διπλανό δρόμο.
 
Τον περασμένο μήνα, η αστυνομία και το FBI έκαναν εκτεταμένες έρευνες σε ένα υπόγειο, σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από το διαμέρισμα όπου ζουν μέχρι και σήμερα οι γονείς του Έταν Πατζ, χωρίς ωστόσο να βρεθεί κάτι σημαντικό που θα οδηγούσε στον εντοπισμό του πτώματος του παιδιού ή στη σύλληψη του δράστη.

Η απαγωγή του εξάχρονου την εποχή εκείνη είχε σοκάρει πολλούς Αμερικανούς και χιλιάδες γονείς απαγόρευαν για καιρό στα παιδιά τους να παίζουν μόνα τους έξω ή να πηγαίνουν ασυνόδευτα στο σχολείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης