Ο πρόεδρος της πολιτειακής οργάνωσης των Δημοκρατικών στην Αϊόβα, Τρόι Πράις, ανακοίνωσε την παραίτησή του χθες Τετάρτη, έπειτα από το χάος που επικράτησε στην πρώτη εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη του υποψηφίου της παράταξης στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, που προκάλεσε αμηχανία και πολλές αντεγκλήσεις.

Ο Πράις δεχόταν πυρά ομαδόν ήδη από την ημέρα που διεξήχθη η διαδικασία, καθώς σφάλματα στο λογισμικό καταμέτρησης των ψήφων των μελών του κόμματος οδήγησαν σε λάθη και τεράστια καθυστέρηση στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η διαδικασία αναφοράς των αποτελεσμάτων δεν δούλεψε. Αυτό ήταν απλά απαράδεκτο», εξήγησε ο Πράις στην ανακοίνωση της παραίτησής του και υποσχέθηκε ότι θα γίνει ανεξάρτητη αξιολόγηση για να εξασφαλιστεί πως δεν θα επαναληφθεί το φιάσκο στο μέλλον.

«Το γεγονός παραμένει ότι οι Δημοκρατικοί άξιζαν κάτι καλύτερο από αυτό που έγινε τη βραδιά της ψηφοφορίας. Ως πρόεδρος [της πολιτειακής οργάνωσης] αυτού του κόμματος, λυπάμαι βαθιά για αυτό που συνέβη και αναλαμβάνω την ευθύνη για όλες τις αποτυχίες εκ μέρους [της επιτροπής] του Δημοκρατικού Κόμματος στην Αϊόβα», πρόσθεσε.

Μεταβατικός πρόεδρος της πολιτειακής οργάνωσης θα εκλεγεί το Σάββατο, διευκρίνισε ο Πράις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χάος εξέθεσε τους Δημοκρατικούς σε επικρίσεις από τους Ρεπουμπλικάνους, με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και πολλά άλλα στελέχη του GOP να αξιοποιούν το φιάσκο για να σκιαγραφήσουν την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης με μελανά χρώματα, να την παρουσιάσουν ως αποδιοργανωμένη και ανίκανη να κυβερνήσει.

Ο κεντρώος πρώην δήμαρχος της πόλης Σάουθ Μπεντ Πιτ Μπούτιτζετζ και ο προοδευτικός γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς αναδείχθηκαν στις δύο πρώτες θέσεις στην ψηφοφορία στην Αϊόβα. Αμφότεροι οι υποψήφιοι για το κομματικό χρίσμα ζήτησαν να γίνει ανακαταμέτρηση σε κάποια εκλογικά τμήματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης