Σε ηλικία 112 ετών έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη ο γηραιότερος άνδρας στις ΗΠΑ και βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όπως έγινε γνωστό σήμερα από το συγγενικό περιβάλλον του.

Ο Ρίτσαρντ Όβερτον ήταν εγγονός ενός πρώην σκλάβου που εγκαταστάθηκε στο Τέξας αφού απελευθερώθηκε στο Τενεσί. Άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Όστιν όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα πάσχοντας από πνευμονία, όπως ανέφερε ο εξάδελφός του, Βόλμα Όβερτον Τζούνιορ, στην τοπική εφημερίδα Austin-American Statesman.
Ο Όβερτον ήταν διάσημος στις ΗΠΑ όχι μόνο λόγω της μακροβιότητάς του αλλά και επειδή ήταν ο γηραιότερος βετεράνος πολέμου. Το 2013 συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο με τον τότε πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Πέρσι, ο δρόμος στον οποίο κατοικούσε μετονομάστηκε σε «Λεωφόρο Ρίτσαρντ Όβερτον» προς τιμή του, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 111 ετών.
Ο Ρίτσαρντ Όβερτον γεννήθηκε στις 11 Μαΐου 1906 στο Τέξας και πολέμησε στον Ειρηνικό μεταξύ 1942-45. Μετά τη λήξη του πολέμου εργάστηκε σε καταστήματα επίπλων και συνταξιοδοτήθηκε σε ηλικία 85 ετών.Πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του καθισμένος στη βεράντα του, καπνίζοντας πούρα και πίνοντας καφέ ή αναψυκτικά, με μια υποψία ουίσκι, γράφει η εφημερίδα. Είχε παντρευτεί δύο φορές, αλλά δεν απέκτησε παιδιά.
Σύμφωνα με την Ομάδα Έρευνας Γεροντολογίας, ο γηραιότερος άνδρας του κόσμου είναι ο Ιάπωνας Μασάζου Νονάκα, ηλικίας 113 ετών. Υπάρχουν όμως 14 γυναίκες μεγαλύτερες από αυτόν – η γηραιότερη όλων είναι η Γιαπωνέζα Κάνε Τανάκα που θα κλείσει τα 116 στις 2 Ιανουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης