Πέντε πρόσωπα τέθηκαν υπό κράτηση την Κυριακή στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Τσέλσι, η οποία ενίσχυσε το διακύβευμα της ασφάλειας, καθώς πλησιάζουν οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Οι συλλήψεις αυτές, που πραγματοποιήθηκαν ενώ η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αρχίζει σήμερα την ετήσια σύνοδό της, αναφέρθηκαν από πολλά τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλέστηκαν αστυνομικές πηγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε ωστόσο να σχολιάσει και παρέπεμψε στο FBI, την ομοσπονδιακή αστυνομία, η οποία δεν επιβεβαίωσε ότι έγιναν οι εν λόγω συλλήψεις.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι πέντε ύποπτοι συνελήφθησαν μέσα σ’ ένα όχημα που κινούνταν σε αυτοκινητόδρομο νότια της Νέας Υόρκης.

Οι ερευνητές αναζητούν αυτούς που βρίσκονται πίσω από την έκρηξη ενός μηχανισμού νωρίς το βράδυ του Σαββάτου στη συνοικία του Τσέλσι στη Ν. Υόρκη, η οποία προκάλεσε τον ελαφρύ τραυματισμό 29 προσώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βράδυ της Κυριακής ένα ύποπτο δέμα εντοπίσθηκε κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ελίζαμπεθ, στο Νιου Τζέρσεϊ, πολιτεία γειτονική της Νέας Υόρκης, ανέφερε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο δήμαρχος της πόλης Τζ. Κρίστιαν Μπόλγουεϊτζ.

Δύο περαστικοί που είδαν ηλεκτρικά καλώδια και έναν μεταλλικό σωλήνα πάνω στο δέμα αυτό ειδοποίησαν τις Αρχές.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός του Ελίζαμπεθ έκλεισε και διακόπηκε η σιδηροδρομική κυκλοφορία, ανακοίνωσε χθες από τον λογαριασμό της στο Twitter η Διεύθυνση Μεταφορών του Νιου Τζέρσεϊ (New Jersey Transit).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης