Η σύζυγος του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για τη Γερουσία Ρόι Μουρ, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών πριν από δεκαετίες, διαμήνυσε σήμερα ότι δεν πρόκειται να διακόψει τον προεκλογικό αγώνα του και χαρακτήρισε «πολιτικές επιθέσεις» τις καταγγελίες σε βάρος του.

«Δεν θα παραιτηθεί» είπε η Κέιλα Μουρ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα σκαλοπάτια του καπιτωλίου της Αλαμπάμας, στο Μοντγκόμερι. «Δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για τον λαό της Αλαμπάμας», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνέντευξη αυτή ήταν η δεύτερη που παραχωρούν υποστηρικτές του Μουρ μέσα σε 48 ώρες. Το προεκλογικό επιτελείο του βρίσκεται σε αναβρασμό αφότου η εφημερίδα Washington Post δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα ένα ρεπορτάζ στο οποίο τρεις γυναίκες αφηγούνταν ότι ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός τις παρενόχλησε όταν ήταν έφηβες και εκείνος ήταν γύρω στα 30. Από τότε, κα άλλες γυναίκες έχουν μιλήσει σε άλλα μέσα για τον πρώην δικαστή που σήμερα διεκδικεί μια έδρα στη Γερουσία των ΗΠΑ.

Δύο πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Μουρ κινδυνεύει να ηττηθεί από τον Δημοκρατικό Νταγκ Τζόουνς στις εκλογές που θα γίνουν στις 12 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με το δημοσκόπηση του Fox News, ο Τζόουνς προηγείται με ποσοστό περίπου 50% έναντι 42% για τον Μουρ.

Η Κέιλα Μουρ αμφισβήτησε την αξιοπιστία του δημοσιεύματος της Washington Post. Οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας «τηλεφώνησαν σε όσους γνώρισα τα τελευταία 40 χρόνια, τηλεφώνησαν σε όσους γνώρισε ο σύζυγός μου τα τελευταία 40 χρόνια. Δημοσιεύουν οτιδήποτε τους πει οποιοσδήποτε χωρίς να ελέγχουν αν είναι σωστό», είπε. Υπενθύμισε επίσης ότι η εφημερίδα στήριζε τη Χίλαρι Κλίντον στις περσινές προεδρικές εκλογές και την κατηγόρησε ότι συμμετέχει σε μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια να μην αναδειχθούν συντηρητικοί υποψήφιοι που πολεμούν το κατεστημένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι ίδιοι άνθρωποι που επιτέθηκαν στον πρόεδρο Τραμπ πολεμούν κι εμάς», είπε.

Όταν ρωτήθηκε για την περίπτωση του Μουρ ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε ότι ο πρόεδρος Τραμπ είχε στηρίξει στις εσωκομματικές εκλογές τον αντίπαλό του, τον Λούθερ Στρέιντζ και ότι οι εξηγήσεις του Μουρ μέχρι στιγμής «δεν ήταν ικανοποιητικές». «Σε αυτό το σημείο, επαφίεται στον λαό της Αλαμπάμας να λάβει την απόφαση. Ο πρόεδρος είχε επιλέξει άλλον υποψήφιο», είπε ο Μαρκ Σορτ μιλώντας στο CNN.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης