Περίπου 37 εκατομμύρια Αμερικανοί υπολογίζεται ότι παρακολούθησαν τη -διάρκειας 90 λεπτών- τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των δύο υποψήφιων αντιπροέδρων Μάικ Πένς (Ρεπουμπλικανικό Κόμμα) και Τιμ Κέιν (Δημοκρατικό Κόμμα), σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Nielsen.

Το σύνολο αυτό αντιπροσωπεύει το μέσο ακροατήριο εννιά τηλεοπτικών καναλιών. Το κανάλι NBC είχε την υψηλότερη τηλεθέαση με 7 εκατομμύρια θεατές, ενώ το κανάλι Fox προηγείτο των καλωδιακών δικτύων με 6,1 εκατομμύρια τηλεθεατές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των δύο υποψήφιων για την προεδρία, του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ και της Δημοκρατικής Χίλαρι Κλίντον, είχε 84 εκατομμύρια τηλεθεατές -αριθμός που θεωρείται ρεκόρ για τα χρονικά.

Πέιλιν και Μπάιντεν έχουν το ρεκόρ

Οι αναμετρήσεις υποψήφιων αντιπροέδρων παραδοσιακά προσελκύουν μικρότερα ποσοστά τηλεθεατών, με εξαίρεση εκείνη μεταξύ του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν και της Ρεπουμπλικανής Σάρα Πέιλιν το 2008, που παρακολούθησαν 69,9 εκατομμύρια τηλεθεατές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2012 η αναμέτρηση των υποψήφιων αντιπροέδρων Μπάιντεν και του Ρεπουμπλικανού Πολ Ράιαν είχε 51,4 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Κανένα από τα σύνολα τηλεθεατών για τις αναμετρήσεις δεν περιλαμβάνει εκείνους που παρακολούθησαν το ντιμπέιτ από υπολογιστές, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ή σε μπαρ και εστιατόρια.

Η τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ του Πενς, κυβερνήτη της Ιντιάνα, και του Κέιν, βουλευτή από την Βιρτζίνια, ήταν η μοναδική μεταξύ των δύο υποψήφιων αντιπροέδρων πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης