ΗΠΑ: Πρώην στέλεχος της κυβέρνησης Ομπάμα θέλει να αγοράσει την εταιρεία του Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017, 05:52
ΗΠΑ: Πρώην στέλεχος της κυβέρνησης Ομπάμα θέλει να αγοράσει την εταιρεία του Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν
Η Μαρία Κοντρέρας-Σουίτ, άλλοτε επικεφαλής της υπηρεσίας μικρών επιχειρήσεων (SBA) της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ επί των ημερών του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία, υπέβαλε προσφορά για την αγορά της Weinstein Co, ανέφερε την Κυριακή μια εκπρόσωπος της εταιρείας παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών.

Η Κοντρέρας-Σουίτ τέθηκε επικεφαλής μιας κοινοπραξίας επενδυτών, οι οποίοι προσέφεραν 275 εκατομμύρια δολάρια για την Weinstein Co, ανέφερε μια πηγή ενήμερη για την προσφορά, η οποία μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters υπό τον όρο να μην κατονομαστεί. Στην προσφορά αυτή αναφέρθηκε πρώτη την Κυριακή η εφημερίδα «The Wall Street Journal», χωρίς να διευκρινίσει το ύψος του ποσού.

Η προσφορά υποβλήθηκε αφού η κινηματογραφική εταιρεία εξασφάλισε μια ένεση 20 εκατομμυρίων δολαρίων, με την πώληση της παιδικής ταινίας «Paddington 2» στην Warner Brothers Pictures, θυγατρική της Time Warner Inc. Ο συμπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Weinstein Co, ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, παραιτήθηκε τον περασμένο μήνα μετά τις δεκάδες καταγγελίες σε βάρος του για σεξουαλικές επιθέσεις ή παρενοχλήσεις.

Το στούντιο, που έχει γίνει γνωστό χάρη σε εξαιρετικά επιτυχημένες ταινίες όπως «Η ομιλία του βασιλιά», μεταξύ άλλων, αναζητούσε αγοραστή ή χρηματοδότη μετά τις καταγγελίες που έκαναν 50 και πλέον γυναίκες εναντίον του Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, οι οποίες, όπως αποκάλυψαν, δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση ή επίθεση μέσα στις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Ο Γουαϊνστάιν διαψεύδει ότι έκανε οτιδήποτε χωρίς τη συναίνεση της άλλης πλευράς.

Η προσφορά της Κοντρέρας-Σουίτ συνοδεύεται από τον όρο ότι το διοικητικό συμβούλιο της The Weinstein Co θα αποτελείται κατά πλειοψηφία από γυναίκες, σύμφωνα με την πηγή που μίλησε στο Reuters, ενώ συμπεριλαμβάνει ένα ταμείο ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων για να προσφερθούν αποζημιώσεις στα θύματα του Γουαϊνστάιν μέσω μιας διαδικασίας διαμεσολάβησης.

Τα έσοδα από την πώληση της ταινίας επιτρέπουν στην εταιρεία να συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι τον Ιανουάριο. Η επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs πούλησε το μικρό ποσοστό της στην εταιρεία την περασμένη εβδομάδα, καθώς θεωρεί ότι η αξία της Weinstein Co έπεσε κατακόρυφα μετά την αποχώρηση του ιδρυτή της.

Ακόμη 20 δυνητικοί αγοραστές μελετούν τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, ανέφερε η πηγή. Το στούντιο έχει χρέη 375 εκατομμυρίων δολαρίων, τα περισσότερα από τα οποία αποτελούν δάνεια με αντάλλαγμα τα δικαιώματα ταινιών και τηλεοπτικών σειρών.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017, 05:52