Ο αριθμός των άστεγων παιδιών στην πολιτεία Κολοράντο έχει αυξηθεί δραματικά το χρονικό διάστημα μεταξύ 2013-2015, εν μέσω της αύξησης του κόστους της στέγης, ανέφερε σε έκθεση της μια αμερικανική μη κυβερνητική οργάνωση υπεράσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών της πολιτείας.

«Το φαινόμενο των αστέγων σε αρκετές αστικές περιοχές όπου υπάρχουν σχολεία έχει εκτιναχθεί καθώς το κόστος στέγασης έχει αυξηθεί», υπογραμμίζεται στην έκθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε η οργάνωση, ο αριθμός των άστεγων μαθητών στην κομητεία του Ντένβερ αυξήθηκε κατά 41% το διάστημα 2013–2015, ενώ στην κομητεία Μέσα η αύξηση ανήλθε σε 68% την ίδια περίοδο.

Παράλληλα σημειώνεται πως καταγράφηκε βελτίωση όσον αφορά το ποσοστό παιδικής φτώχειας.

«Το συνολικό ποσοστό παιδικής φτώχειας στο Κολοράντο ύψους 15% παρουσίασε πτώση για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια, φτάνοντας σε επίπεδα προ ύφεσης για πρώτη φορά μετά την οικονομική κρίση, αλλά εξακολουθεί να είναι κατά πέντε εκατοστιαίες μονάδες αυξημένη σε σχέση με το 2000», υπογραμμίζεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως σημειώνει η οργάνωση, υπάρχει σημαντική διαφορά στο επίπεδο της φτώχειας, με βάση την φυλή ή την εθνότητα. Ενώ το 8% των λευκών παιδιών ζουν στην φτώχεια, το ποσοστό ανεβαίνει στο 27% για τα ισπανόφωνα παιδιά και στο 31% για τα μαύρα παιδιά.

«Με μεγάλη διαφορά, τα παιδιά που βιώνουν τις πιο έντονες επιπτώσεις της φτώχειας, είναι τα έγχρωμα παιδιά», δήλωσε η Κρις Γουάτνεϊ, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της οργάνωσης.

Το Κολοράντο σήμερα, είναι μια από πολιτείες με το υψηλότερο κόστος όσον αφορά τα νηπιαγωγεία και την παιδική φροντίδα, σύμφωνα με την οργάνωση.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο για τις Άστεγες Οικογένειες, που επικαλείται στοιχεία του υπουργείου Παιδείας των ΗΠΑ, τα άστεγα παιδιά στα αμερικανικά δημόσια σχολεία το 2013 ήταν 2,5 εκατομμύρια σε όλες τις ΗΠΑ. 1 στα 30 παιδιά στις ΗΠΑ δεν είχαν στέγη το 2013, αριθμός που αποτέλεσε ιστορικό υψηλό για τη χώρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης