O Ρεπουμπλικανός βουλευτής Τσιπ Ρόι, ένας συντηρητικός από το Τέξας με δύο κοινοβουλευτικές θητείες, δήλωσε χθες, Πέμπτη, πως σκοπεύει να είναι υποψήφιος για την τρίτη θέση στην ιεραρχία του κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων σε αντικατάσταση της Λιζ Τσέινι, που απομακρύνθηκε προχθές από τα καθήκοντά της.

«Θα είμαι υποψήφιος» δήλωσε ο Ρόι στους δημοσιογράφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε μία ανακοίνωση ασκώντας κριτική στον Ρόι και διακηρύσσοντας ξανά ότι υποστηρίζει την υποψηφιότητα της βουλευτή Ελίζ Στέφανικ.

Ο Ρόι, ένας συντηρητικός που έχει διατελέσει πρώην προσωπάρχης του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Τεντ Κρουζ, μπορεί να υποστηριχθεί από τη δεξιά πτέρυγα των Ρεπουμπλικανών βουλευτών (House Freedom Caucus,) η οποία ασκεί επιρροή εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Μερικοί Ρεπουμπλικανοί συντηρητικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων διαμαρτύρονται για τις πιο μετριοπαθείς επιλογές της Στέφανικ στις ψηφοφορίες, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η αντίθεσή της στον νόμο που ψήφισαν οι Ρεπουμπλικανοί το 2017 για τη μείωση της φορολογίας. Την περίοδο εκείνη η ίδια υποστήριζε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο θα έπληττε τους ψηφοφόρους της στη Νέα Υόρκη, που θα έπρεπε να πληρώνουν περισσότερα χρήματα στην εφορία κάθε χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τότε η Στέφανικ συντάχθηκε με τη δεξιά πτέρυγα των Ρεπουμπλικανών και υπερασπίστηκε δυναμικά τον Τραμπ στη διάρκεια της πρώτης παραπομπής του.

Οι Ρεπουμπλικανοί είναι ενδεχόμενο να τείνουν προς την εκλογή μιας γυναίκας για την αντικατάσταση της Τσέινι, με δεδομένο ότι στις δύο κορυφαίες θέσεις ηγεσίας του κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων βρίσκονται άντρες, ενώ το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα έχει παραδοσιακά δυσκολίες στην προσέγγιση γυναικών ψηφοφόρων στις προαστιακές περιοχές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης