ΗΠΑ: Ρωσία και Κίνα θα απομονωθούν αν εμποδίσουν τις αμερικανικές κινήσεις στην Τεχεράνη

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020, 09:44
ΗΠΑ: Ρωσία και Κίνα θα απομονωθούν αν εμποδίσουν τις αμερικανικές κινήσεις στην Τεχεράνη

Η Ρωσία και η Κίνα θα απομονωθούν στον ΟΗΕ αν συνεχίσουν «τον δρόμο της δυστοπίας» εμποδίζοντας τις αμερικανικές κινήσεις για την παράταση των κυρώσεων απαγόρευσης πώλησης όπλων στο Ιράν, δήλωσε στο Reuters ο απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Ιράν Μπράιαν Χουκ πριν από την επίσημη παρουσίαση των θέσεων της Ουάσινγκτον στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Οι περιορισμοί στις πωλήσεις όπλων προς το Ιράν εφαρμόζονται εδώ και 13 χρόνια και θα εκπνεύσουν τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης που υπογράφτηκε το 2015.

Η Ρωσία και η Κίνα έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι είναι αντίθετες στην παράταση της εφαρμογής του εμπάργκο όπλων κατά του Ιράν.

Η Ουάσινγκτον έχει εδώ και καιρό υποστηρίξει τη συνέχιση της εφαρμογής του αναφερόμενου εμπάργκο, ενώ τόσο ο Χουκ, όσο και η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Κέλι Κραφτ παρουσίασαν χθες, Τετάρτη, κεκλεισμένων των θυρών στο Συμβούλιο Ασφαλείας, την επιχειρηματολογία της αμερικανικής διπλωματίας για την υποστήριξη από το αναφερόμενο όργανο του ΟΗΕ, ενός προσχεδίου απόφασης για την παράταση εφαρμογής των κυρώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020, 10:02