Σε 15 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε από αμερικανικό δικαστήριο ο μεξικανός Εδουάρδο Φέλιξ Αρελάνο, βαρόνος μιας από τις μεγαλύτερες οργανώσεις του διεθνούς καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών.

Ο Αρελάνο καταδικάστηκε για την κατηγορία της νομιμοποίησης εκατομμυρίων δολαρίων μαύρου χρήματος, που προέρχονται από τη διακίνηση ναρκωτικών, καθώς επίσης και για άλλα αδικήματα, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Αρελάνο, που ομολόγησε την ενοχή του τον περασμένο Μάιο για ξέπλυμα χρήματος και κατηγορίες για συνωμοσία, ενήργησε ως επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της οργάνωσης που έφερε το όνομα του, “Αρελάνο Φέλιξ”, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο βίαιες πολυεθνικές οργανώσεις διακίνησης ναρκωτικών», διευκρίνισε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, η οργάνωση του Αρελάνο διακίνησε εκατοντάδες τόνους κοκαΐνης και μαριχουάνας από το Μεξικό και την Κολομβία προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, αποκομίζοντας εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Ο Αρελάνο γνωστός και ως Ελ-Ντόκτορ συνελήφθη το 2008 στο Μεξικό και εκδόθηκε στις ΗΠΑ το περασμένο έτος. Δύο από τους αδελφούς του, είναι ήδη στη φυλακή, ενώ ο τρίτος σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία το 2002.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης