Ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου, συναντήθηκε με τον Ρόμπερτ Μάλερ και την ομάδα του νωρίτερα τον Νοέμβριο, στο πλαίσιο της έρευνας του ανεξάρτητου ειδικού εισαγγελέα σχετικά με την ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, μετέδωσε την Τετάρτη το τηλεοπτικό δίκτυο CNN επικαλούμενο δύο πρόσωπα ενήμερα για το τι διημείφθη.

Το κεντρικό θέμα της συζήτησης ανάμεσα στον Κούσνερ και την ομάδα του Μάλερ ήταν ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Μάικλ Φλιν, ανέφερε το CNN, επικαλούμενο τη μία από τις πηγές του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Φλιν, ο οποίος εξωθήθηκε σε παραίτηση τον Φεβρουάριο διότι προσπάθησε να παραπλανήσει τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς σχετικά με τις επαφές του με έναν Ρώσο διπλωμάτη, βρίσκεται στο στόχαστρο της ομάδας του Μάλερ, η οποία ερευνά τις καταγγελίες περί αθέμιτης σύμπραξης της εκστρατείας του Τραμπ και της Ρωσίας στις περυσινές προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Οι ερωτήσεις που έγιναν στον Κούσνερ είχαν σκοπό να εξακριβωθεί εάν ο σύμβουλος της αμερικανικής προεδρίας έχει ή όχι πληροφορίες που αθωώνουν τον Φλιν, σύμφωνα με τη μία πηγή του CNN.

Η συνάντηση διήρκεσε λιγότερα από 90 λεπτά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο κ. Κούσνερ συνεργάστηκε οικειοθελώς με όλες τις σχετικές έρευνες και θα συνεχίσει να το πράττει», δήλωσε ο Αμπέι Λόουελ, δικηγόρος του Τζάρεντ Κούσνερ, στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Οι δικηγόροι του Φλιν έχουν διακόψει κάθε επικοινωνία με την ομάδα των δικηγόρων του προέδρου Τραμπ—κάτι που αφήνει να εννοηθεί ότι έχει υπάρξει μια σημαντική εξέλιξη στην έρευνα του Μάλερ—δήλωσαν πηγές ενήμερες για την πορεία της έρευνας την Παρασκευή.

Ο δικηγόρος του Φλιν, ο Ρόμπερτ Κέλνερ, τηλεφώνησε στον Τζον Ντάουντ, δικηγόρο του Ντόναλντ Τραμπ, και τον ενημέρωσε ότι οι δυο τους δεν μπορούν πλέον να ανταλλάσσουν πληροφορίες για την έρευνα, είπαν δύο πρόσωπα ενήμερα για το τι ειπώθηκε στο Ρόιτερς.

Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές αν ο Κέλνερ έκανε το τηλεφώνημα επειδή έχει διαπραγματευθεί μια συμφωνία με τον Μάλερ ώστε ο Φλιν να ομολογήσει και να συνεργαστεί στην έρευνα, επισήμαναν δύο άλλες πηγές.

Η έρευνα ρίχνει μια βαριά σκιά στον Λευκό Οίκο από τον Ιανουάριο, όταν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν αποφανθεί πως η Ρωσία αναμίχθηκε στις εκλογές για να προσπαθήσει να βοηθήσει τον Τραμπ να κερδίσει την δημοκρατική αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον, επιδιδόμενη σε κυβερνοπειρατεία, δίνοντας στη δημοσιότητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που την εξέθεταν και διασπείροντας προπαγάνδα εναντίον της σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η Ρωσία αρνείται ότι αναμίχθηκε καθ’ οιονδήποτε τρόπο στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Ο Τραμπ δηλώνει ότι δεν υπήρξε σύμπραξη.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης