Ένας ψευδοϊερέας και οι τρεις γιοι του συνελήφθησαν επειδή πουλούσαν ένα τοξικό διάλυμα, ένα είδος απολυμαντικού, ισχυριζόμενοι ότι θεραπεύει πολλές ασθένειες, μεταξύ των οποίων και την Covid-19.

Ο Μαρκ Γκρίνον, από τη Φλόριντα, εκμεταλλεύτηκε τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις που έκανε τον περασμένο Απρίλιο ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, όταν διερωτήθηκε αν ένα ενέσιμο διάλυμα με απολυμαντικό θα μπορούσε να σκοτώσει τον νέο κορωνοϊό, για να προωθήσει ένα «προϊόν», το Θαυματουργό Μεταλλικό Διάλυμα (MMS).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Τραμπ έχει το MMS και όλες τις πληροφορίες!» έγραψε στο Facebook ο Γκρίνον. «Μακάρι ο Θεός να βοηθήσει και άλλους να δουν την Αλήθεια!».

Σε δικαστικά έγγραφα των εισαγγελικών αρχών της νότιας Φλόριντας αναφέρεται ότι «έλαβαν πληροφορίες για ανθρώπους που χρειάστηκε να νοσηλευτούν, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα υγείας και για άλλους που πέθαναν αφού κατανάλωσαν το MMS».

Η εισαγγελία δεν διευκρίνισε πόσοι θάνατοι αποδίδονται στο «φάρμακο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τρεις γιοι του Γκρίνον κατηγορούνται επίσης για σύσταση συμμορίας με σκοπό την απάτη, για παραβίαση των ομοσπονδιακών νόμων για τα φαρμακευτικά σκευάσματα και για παρεμπόδιση δικαιοσύνης. Η τελευταία κατηγορία σχετίζεται με το γεγονός ότι οι Γκρίνον, μέσω της υποτιθέμενης εκκλησίας τους, της «Εκκλησίας της Γένεσης Β΄ της Υγείας και της Θεραπείας», δεν υπάκουσαν στην εντολή των ομοσπονδιακών αρχών να σταματήσουν να πωλούν το συγκεκριμένο προϊόν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, χάρη στις πωλήσεις του MMS απέσπασαν 500.000 δολάρια.

Ο Γκρίνον «παραδέχτηκε πολλές φορές» ότι η «εκκλησία» του «δεν έχει καμία σχέση με τη θρησκεία» και ότι την ίδρυσε «για να νομιμοποιήσει τη χρήση του MMS και να μην καταλήξει στη φυλακή. Η υποτιθέμενη εκκλησία υποστηρίζει ότι το MMS βοηθάει στη θεραπεία και την πρόληψη του κορωνοϊού αλλά και άλλων ασθενειών όπως το Αλτζχάιμερ, ο αυτισμός, ο καρκίνος στον εγκέφαλο, το AIDS και η σκλήρυνση κατά πλάκας.

Εδώ και αρκετά χρόνια η αμερικανική υπηρεσία φαρμάκων είχε προειδοποιήσει ότι το MMS μπορεί να προκαλέσει «ναυτία, εμετό, διάρροια και συμπτώματα σοβαρής αφυδάτωσης».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης