Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη από τους εκπαιδευτικούς στο Σικάγο των Η.Π.Α., με τα σχολεία να παραμένουν κλειστά για τρίτη ημέρα, μετέδωσε το Associated Press.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις πολιτειακές Αρχές και το εργατικό συνδικάτο έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο, με περίπου 450.000 παιδιά να παραμένουν στα σπίτια τους. Η πολιτεία του Ιλινόι είναι η τρίτη μεγαλύτερη εκπαιδευτική περιφέρεια της χώρας, με τους δασκάλους να απεργούν μετά από 25 χρόνια. Εκτιμάται ότι περίπου 29.000 δάσκαλοι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συμμετέχουν στην κινητοποίηση, αντιδρώντας στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που προωθεί ο δήμαρχος της πόλης και στενός συνεργάτης του Barack Obama, Rahm Emanuel.

Η απεργία στο Σικάγο δεν θα μπορούσε να μην αποτελέσει θέμα διαμάχης ανάμεσα στους δύο προεδρικούς υποψήφιους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο πρόεδρος Obama επέλεξε στρατόπεδο στη διαμάχη στέλνοντας πέρυσι τον αντιπρόεδρό του για να διαβεβαιώσει το μεγαλύτερο συνδικάτο των εκπαιδευτικών ότι δεν πρέπει να αμφιβάλλουν για τη συμπάθεια και τη δέσμευση του προέδρου να παραμείνει στο πλευρό τους», κατήγγειλε ο Mitt Romney.

«Από την πλευρά μου επέλεξα στη διαμάχη αυτή να ταχθώ στο πλάι των γονέων και των μαθητών που έχουν ανάγκη από δημόσια σχολεία για να διδαχθούν», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Jay Carney, ξεκαθάρισε ότι επιθυμία του προέδρου είναι η επίλυση των διαφορών ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι ζητούν οι εκπαιδευτικοί

Η απεργία έχει ως στόχο τη ματαίωση ενός συστήματος αξιολόγησης του εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς, όπως ισχυρίζεται το συνδικάτο, οι τοπικές Αρχές δεν λαμβάνουν υπόψιν τους ορισμένους σημαντικούς παράγοντες για την κακή απόδοση των μαθητών (π.χ. φτώχεια, ενδο-οικογενειακή βία, εγκληματικότητα).

Παράλληλα ζητούν μισθολογική αύξηση συνολικού ύψους 30% μετά την απόφαση του δημάρχου να παρατείνει κατά 10 ημέρες τη σχολική χρονιά στην πολιτεία του Ιλινόι, που ήταν η συντομότερη στις Η.Π.Α..

Δείτε το video…

/Uploads/Media/VMIX/Video/2012/Sep/12/152123701.jpg

Διαβάστε επίσης:
Στον δρόμο οι δάσκαλοι του Σικάγο, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012, 05:20

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης