Χάος προκάλεσαν οι χιονοπτώσεις και ο παγετός που έπληξαν το νότιο τμήμα των ΗΠΑ σήμερα.

Μια σπάνια χειμερινή καταιγίδα – η οποία προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 6 ανθρώπων – ανάγκασε πολλούς μαθητές να περάσουν τη νύχτα στις τάξεις των σχολείων τους και προκάλεσε προβλήματα στις μετακινήσεις σε διάφορες πολιτείες, περιλαμβανομένων εκατοντάδων ακυρώσεων πτήσεων σε πολλά αεροδρόμια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καταιγίδα σάρωσε μια περιοχή, η οποία κάθε άλλο παρά συνηθισμένη είναι στον παγετό και το χιόνι, κι εκτείνεται από το Τέξας ως τη Τζόρτζια και τη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα χθες και σήμερα.

Στην Ατλάντα, πολλοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους στους παγωμένους διαπολιτειακούς αυτοκινητοδρόμους και μερικοί εξ αυτών αναγκάστηκαν να περάσουν ακόμη και 18 ώρες στο δρόμο.

Συνολικά, 791 τροχαία ατυχήματα αναφέρθηκαν στην πόλη, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος της Ατλάντα, Κέισιμ Ριντ, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στόχος αυτή τη στιγμή των αρχών είναι ο απεγκλωβισμός και η διάσωση των παγιδευμένων οδηγών. Τουλάχιστον 5 άνθρωποι στην Αλαμπάμα και ένας στην Τζόρτζια έχασαν τη ζωή τους σε επεισόδια που αποδόθηκαν στην κακοκαιρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν χιλιάδες πτήσεις σε αεροδρόμια από το Χιούστον έως την Ατλάντα, ενώ μόνο σήμερα το πρωί στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ατλάντα “Χάρτσφιλντ-Τζάκσον”, το πιο πολυσύχναστο στον κόσμο, ματαιώθηκαν 500 πτήσεις.

Οι μετεωρολόγοι προέβλεψαν μια ελαφρά βελτίωση του καιρού για σήμερα, με τις θερμοκρασίες να μην κυμαίνονται πολύ πάνω από το μηδέν και την βελτίωση του καιρού να μην διαρκεί τόσο ώστε να λιώσουν τα χιόνια που έχουν καλύψει οδοστρώματα και γέφυρες, πριν ο υδράργυρος βουτήξει και πάλι κάτω από το μηδέν νωρίς αύριο κατά μήκος των νοτιοανατολικών περιοχών.

Το χιονόνερο αναμένεται να κοπάσει αργότερα σήμερα και ο χειμερινός συνδυασμός χιονιού, χιονόνερου και παγετού έχει μετατοπιστεί και πλήττει περιοχές ως και τις ανατολικές ακτές, από την Τζόρτζια έως το Μέριλαντ, όπου οι Αρχές προειδοποίησαν τους οδηγούς να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και τα σχολεία έκλεισαν ή καθυστέρησαν να ξεκινήσουν τα μαθήματα λόγω του επικίνδυνου πρωινού παγετού.


Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης