Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έφθασε σήμερα στην πόλη του Ελ Πάσο, στα σύνορα με το Μεξικό, όπου το Σάββατο ένας ένοπλος πυροβόλησε 22 ανθρώπους στο όνομα μιας ρατσιστικής ιδεολογίας.

Το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, που είχε αναχωρήσει από το Ντέιτον του Οχάιο, όπου συνέβη η άλλη αιματηρή ένοπλη επίθεση του Σαββατοκύριακου, προσγειώθηκε στις 14:30, τοπική ώρα (23:30 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την άφιξη του Τραμπ, εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί σε ένα πάρκο στο Ελ Πάσο για να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη του Ρεπουμπλικανικού προέδρου, που κατηγορείται για την ανάφλεξη των εντάσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες με τις εμπρηστικές του δηλώσεις.

Νωρίτερα σήμερα, ο Αμερικανός πρόεδρος επισκέφθηκε τραυματίες του μακελειού στο Ντέιτον του Οχάιο. Εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί και εκεί, κρατώντας πανό, με τα οποία καλούσαν, μεταξύ άλλων, τον δισεκατομμυριούχο να «αντιταχθεί στη NRA», το πανίσχυρο λόμπι των όπλων, που εμποδίζει κάθε απόπειρα ελέγχου της αγοράς των όπλων και να απαγορεύσει τα αυτόματα τουφέκια.

Προτού αναχωρήσει για τις δύο πόλεις, ο Τραμπ απέρριψε τις επικρίσεις, υποστηρίζοντας ότι η ρητορική του δεν συνέβαλε στην αναζωπύρωση του διχασμού και της βίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης