Xιλιάδες γράμματα και δέματα βρέθηκαν κρυμμένα στο διαμέρισμα ενός ταχυδρόμου στη Νέα Υόρκη. Μάλιστα, κάποια από αυτά έπρεπε να είχαν σταλεί πριν από μια… δεκαετία. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι η αποστολή τους θα γίνει εκ νέου προκειμένου να φτάσουν στους παραλήπτες τους.

Ο «δράστης» είναι ο 67χρονος Joseph Brucato, ο οποίος εργάζεται ως ταχυδρόμος από το 2001 και κατηγορείται επειδή παρανόμως κράτησε περίπου 40.000 γράμματα και δέματα τα οποία έπρεπε να είχαν παραδοθεί στο Μπρούκλιν, που ήταν η περιοχή αρμοδιότητάς του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες με την αλληλογραφία, στις οποίες φαίνονται δεσμίδες με γράμματα σε κλειστούς φακέλους, τυλιγμένα περιοδικά και στοίβες με διαφημιστικά φυλλάδια.

Η ιστορία αποκαλύφθηκε όταν ένας προϊστάμενος του ταχυδρομείου παρατήρησε ότι στο ιδιωτικό αυτοκίνητο του Brucato υπήρχαν γράμματα που φαινόταν να μην έχουν παραδοθεί. Όταν τον ρώτησε για το περιστατικό εκείνος παραδέχθηκε ότι τα είχε στο αυτοκίνητό του για τουλάχιστον έξι μήνες και ότι «κάποιες μέρες δεν παρέδιδε τα γράμματα που έπρεπε για διάφορους προσωπικούς λόγους».

Ο Brucato συμφώνησε να γίνει έρευνα στο αυτοκίνητό του, το ντουλάπι του στη δουλειά όπου φυλάσσει τα προσωπικά του πράγματα καθώς και στο σπίτι του. Όπως διαπιστώθηκε υπήρχε αλληλογραφία που έπρεπε να είχε παραδοθεί ακόμη και το 2005.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πιο βαριά κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι η καθυστέρηση παραδόσης ή η καταστροφή αλληλογραφίας και εφημερίδων, που επισύρει ποινή έως και πέντε χρόνια φυλάκισης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης