Ένα αγοράκι τεσσάρων ετών που είχε πάει εκδρομή με τους γονείς του στις βόρειες ακτές της Καλιφόρνιας επέζησε έπειτα από πτώση 70 μέτρων από έναν βράχο.Μάλιστα το παιδί διατηρούσε τις αισθήσεις του όταν κατάφεραν να το προσεγγίσουν οι διασώστες.

Μετά την πτώση του παιδιού, την Δευτέρα, στο πάρκο Μποντέγκα Χεντ, δύο τραυματιοφορείς κατέβηκαν με σχοινιά στη βραχώδη ακτή από κάτω και το βρήκαν να κλαίει. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας Λου Στέρτσινγκερ, ο μικρός έφερε σοβαρά τραύματα και κατάγματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διασώστες αισθάνθηκαν μεγάλη ανακούφιση που εντόπισαν το παιδί ζωντανό, πρόσθεσε ο Στέρτσινγκερ ωστόσο δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την κατάστασή του ή τις εκτιμήσεις των γιατρών.

Επίσης δεν έχει αποσαφηνιστεί αν το σώμα του παιδιού τσούλησε στον ασβεστολιθικό βράχο και κατέληξε στους βράχους ή αν διέσχισε 70 μέτρα στον αέρα. Πάντως, όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος, στο σημείο δεν υπάρχουν δέντρα που θα μπορούσαν να ανακόψουν την πτώση του.

Το αγόρι μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο με ασθενοφόρο γιατί στην περιοχή επικρατούσε κακοκαιρία και το ελικόπτερο δεν μπορούσε να προσεγγίσει για να το παραλάβει λόγω της περιορισμένης ορατότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αργά το βράδυ της Δευτέρας ο μικρός εισήχθη στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Όουκλαντ, ένας εκπρόσωπος του οποίου απέφυγε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για την κατάστασή του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης