Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ δήλωσαν την Κυριακή το βράδυ ότι ολόκληρη η έκθεση του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για τη ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές του 2016 πρέπει να δοθεί σε δημοσιότητα, τονίζοντας ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ που εξέδωσε νωρίτερα χθες μια περίληψη της έκθεσης δεν είναι ένας «ουδέτερος παρατηρητής».

«Το γεγονός ότι η έκθεση του ειδικού εισαγγελέα Μιούλερ δεν απαλλάσσει τον πρόεδρο από μια κατηγορία τόσο σοβαρή όσο η παρακώλυση της δικαιοσύνης, καταδεικνύει πόσο επείγον είναι ολόκληρη η έκθεση και όλα τα σχετικά έγγραφα να δημοσιευθούν χωρίς καμία περαιτέρω καθυστέρηση», τόνισαν Πελόζι και Σούμερ με κοινή τους ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης Μπαρ εγείρει όσα ερώτηματα όσα απαντά» δήλωσαν οι ηγέτες των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο.

Νωρίτερα την Κυριακή, ο υπουργός Μπαρ έστειλε μια περίληψη των συμπερασμάτων της έκθεσης στην ηγεσία του Κογκρέσου και τα ΜΜΕ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης