Πριν από έναν χρόνο, ο Landon James σταμάτησε να τρώει… Ένα βράδυ σαν όλα τα άλλα, έχοντας καταβροχθίσει μία ολόκληρη πίτσα και ένα μπωλ με παγωτό, ο 12χρονος έπεσε για ύπνο. Από την επόμενη ημέρα, η όρεξή του δεν επανήλθε. Από το πρωί της 14ης Οκτωβρίου 2013, το αγόρι είχε χάσει την αίσθηση της πείνας και της δίψας.

Ο κάποτε ενεργητικός έφηβος, που λάτρευε να κάνει βόλτες με το ποδήλατό του και να παίζει στο πάρκο, ένιωθε άρρωστος και είχε ζαλάδες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Έναν χρόνο αργότερα, η κατάστασή του δεν έχει αλλάξει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γονείς του, Michael και Debbie, βρίσκονται σε απόγνωση, και ζητούν απελπισμένα βοήθεια. Έχουν επισκεφθεί διάφορους γιατρούς ψάχνοντας για απαντήσεις, αλλά δεν έχουν βρει την λύση στο πρόβλημα του γιου τους. Ο κάθε επιστήμονας τους έδωσε τη δική του διάγνωση και θεραπεία, αλλά το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό.

Τον τελευταίο χρόνο, ο Landon έχει χάσει 15 κιλά και έχει απουσιάσει από το σχολείο περισσότερες από 65 ημέρες. Βρίσκεται καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας στον καναπέ, σε ληθαργική κατάσταση, ενώ, παρά τις ασταμάτητες προσπάθειες των γονιών του, δεν τρώει παρά μόνο λίγες μπουκιές την ημέρα. Το επόμενο αναπόφευκτο βήμα είναι το σωληνάκι σίτισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπόθεση του 12χρονου ίσως είναι μοναδική στον κόσμο, και οι γονείς του δεν ζητούν τίποτα άλλο παρά να επικοινωνήσει μαζί τους όποιος πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει. Γιατροί από τις ΗΠΑ έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν στη διάγνωση, δίνοντας στους απελπισμένους γονείς νέες ελπίδες.

Επιμέλεια: Κωσταντίνα Βλαχουτσάκου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης