Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) των ΗΠΑ είναι ενήμερο για την ύπαρξη 60 διαφορετικών ομάδων οι οποίες απειλούν τις αμερικανικές ψηφιακές υποδομές και διατηρούν σχέσεις με έθνη κράτη, όπως δήλωσε την Τρίτη ένα ανώτερο στέλεχός του.

Eπίσης ο Τζόζεφ Ντεμάρεστ, επικεφαλής της διεύθυνσης δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος του FBI, δήλωσε ότι μέσα σε ένα μήνα από την πρώτη αναφορά που έγινε σχετικά με τις πληροφορίες για μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στη Sony Pictures, ανακάλυψε πως πίσω από αυτήν κρυβόταν η Βόρεια Κορέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης το FBI και το State Department ανακοίνωσαν ότι προσφέρουν αμοιβή τριών εκατ. δολαρίων για πληροφορίες οι οποίες θα οδηγήσουν στη σύλληψη ή την καταδίκη του Ρώσου Εβγκένι Μπογκάτσεφ.

Οι αμερικανικές αρχές κατηγορούν τον Μπογκάτσεφ ότι διηύθυνε ένα δίκτυο ονόματι GameOver Zeus το οποίο διεξήγαγε επιθέσεις και έκλεψε πάνω από 100 εκατ. δολάρια από τραπεζικούς λογαριασμούς μέσω διαδικτύου.

Στελέχη του FBI επισήμαναν πως το ποσό της αμοιβής για την οποία επικηρύχθηκε ο Μπογκάτσεφ, που πιστεύεται ότι παραμένει στη Ρωσία, είναι το υψηλότερο το οποίο έχει προσφερθεί από τις αμερικανικές αρχές για υπόθεση ηλεκτρονικού εγκλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης