Η χρήση ιδιωτικού λογαριασμού ηλεκτρονικών μηνυμάτων από τον πρώην υπουργό Εσωτερικών των ΗΠΑ Ράιαν Ζίνκε αποτελεί σήμερα διάσταση μιας έρευνας που διεξάγει το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, μεταδίδει το CNN επικαλούμενο μία κυβερνητική υπηρεσία.

Ο αρμόδιος γενικός επιθεωρητής του ίδιου υπουργείου ενημέρωσε τα μέλη του Κογκρέσου μέσω επιστολής ότι τώρα συνεργάζεται με ομοσπονδιακούς εισαγγελείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έπειτα από διαβούλευση με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και προκειμένου να αποφευχθεί μία εμπλοκή στην ποινική υπόθεση, αποφασίσαμε να συνδυάσουμε τις έρευνες» ανέφερε η σχετική επιστολή του γενικού επιθεωρητού του Υπ. Εσωτερικών.

Η ίδια επιστολή ανέφερε ότι η έρευνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης άρχισε την «προηγούμενη» χρονιά και την ίδια περίοδο που δύο υψηλόβαθμοι βουλευτές των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων (Ραούλ Γκριτζάλβα, Ελάιζα Κάμινγκς) ζητούσαν πληροφορίες από τον γενικό επιθεωρητή του υπουργείου για αρκετές περιπτώσεις στις οποίες ο υπουργός Ζίνκε έστειλε και έλαβε ηλεκτρονικά μηνύματα στο πλαίσιο των επίσημων καθηκόντων του, μέσω ενός προσωπικού λογαριασμού ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

Το CNN μετέδωσε τον Οκτώβριο ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης διεξάγει έρευνα για το αν ο Ζίνκε χρησιμοποίησε τη θέση του για ιδιωτικό όφελος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην υπουργός υπέβαλε την παραίτησή του στα τέλη του 2018 κι ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη αρκετές έρευνες ηθικού χαρακτήρα, γύρω από την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων του.

Πηγή: CNN, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης