ΗΠΑ: Το Κογκρέσο ενέκρινε το νομοσχέδιο χρηματοδότησης του ομοσπονδιακού κράτους

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018, 01:58
ΗΠΑ: Το Κογκρέσο ενέκρινε το νομοσχέδιο χρηματοδότησης του ομοσπονδιακού κράτους
Τα δύο σώματα του αμερικανικού Κογκρέσου ενέκριναν τη Δευτέρα το σχέδιο νόμου για την προσωρινή χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους, προκειμένου να τερματιστεί η αναστολή λειτουργίας πολλών δημοσίων υπηρεσιών που κράτησε τρεις ημέρες, εξαιτίας κυρίως της σύγκρουσης για το ζήτημα της μετανάστευσης.

Μετά τη Γερουσία, και η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε (με 266 ψήφους υπέρ έναντι 150 κατά) το νομοσχέδιο που προβλέπει την προσωρινή χρηματοδότηση του αμερικανικού κράτους μέχρι την 8η Φεβρουαρίου. Απομένει πλέον να επικυρωθεί από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ήδη έκανε λόγο περί μιας «νίκης», σχολιάζοντας τον συμβιβασμό μεταξύ της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας με τους δημοκρατικούς στο Καπιτώλιο.

Το νομοσχέδιο προβλέπει τη χρηματοδότηση του Προγράμματος Ασφάλισης Υγείας Παιδιών (CHIP) αλλά δεν συμπεριέλαβε κανένα μέτρο για την προστασία των «Ονειροπόλων» –των νεαρών μεταναστών που είχαν μπει παράτυπα στις ΗΠΑ όταν ήταν παιδιά– από την απέλαση, όπως αξίωναν οι Δημοκρατικοί. Οι Ρεπουμπλικάνοι υποσχέθηκαν να έχει διευθετηθεί το πρόβλημα εντός ημερών.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018, 02:04