ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο απέκρυψε έρευνα για την εξοικονόμηση κονδυλίων

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016, 08:15
ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο απέκρυψε έρευνα για την εξοικονόμηση κονδυλίων
Έρευνα, η οποία πρότεινε την εξοικονόμηση κονδυλίου 125 δισ. δολαρίων από τη μείωση της διοικητικής σπατάλης απέκρυψαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του αμερικανικού Πενταγώνου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Washington Post».

Κατά την εφημερίδα, η απόκρυψη της έρευνας έγινε υπό τον φόβο ότι τα ευρήματα θα έδιναν επιχείρημα στο Κογκρέσο να μειώσει ακόμη περισσότερο τις αμυντικές δαπάνες.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2015 και πρότεινε μία «ξεκάθαρη διαδικασία» προκειμένου το αμερικανικό Πεντάγωνο να εξοικονομήσει κεφάλαια 125 δισ. δολαρίων μέσα σε μια πενταετία, μέσω αναδιοργάνωσης των γραφειοκρατικών υποδομών του, με την αποχώρηση των στελεχών ή της πρώιμης συνταξιοδότησης τους.

Παράλληλα, η ίδια μελέτη προέβλεπε τη μείωση των εξωτερικών συνεργατών, αλλά και την αποτελεσματικότερη χρήση της Τεχνολογίας της Πληροφορικής.

Την έρευνα διενήργησε μία συμβουλευτική επιτροπή (Defense Business Board) με τη συμμετοχή διοικητικών στελεχών και συμβούλων της εταιρίας επιχειρηματικών συμβούλων McKinsey and Co.

Όπως προέκυψε από την ανάλυση, το Πεντάγωνο δαπανούσε ποσοστό 25% επί του συνολικού προϋπολογισμού του (580 δισεκατομμύρια δολάρια) σε έμμεσες δαπάνες, αλλά και για την κάλυψη λογιστικών αναγκών, ανθρωπίνων πόρων, διοικητικής υποστήριξης, αλλά και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016, 08:21