Το Πεντάγωνο κατηγόρησε τον παρουσιαστή του Fox News Τάκερ Κάρλσον ότι «επί της ουσίας απαξίωσε ολόκληρο τον αμερικανικό στρατό» όταν πρόβαλε στην εκπομπή του απόσπασμα, με αφορμή το οποίο ο υπερσυντηρητικός παρουσιαστής αποδοκίμασε τον αυξανόμενο αριθμό γυναικών στρατιωτικών, ισχυριζόμενος ότι αυτές αποδυναμώνουν τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.

Την Τρίτη το βράδυ, ο Τάκερ Κάρλσον έδειξε στην εκπομπή του τη φωτογραφία μιας γυναίκας υποσμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία φορούσε στολή μητρότητας, και είπε ότι μπροστά σε μια αυξανόμενη απειλή της Κίνας, το Πεντάγωνο μπορεί να χάσει πολέμους προσελκύοντας περισσότερες γυναίκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ενώ ο στρατός της Κίνας γίνεται πιο αρρενωπός… ο στρατός μας χρειάζεται να γίνει, σύμφωνα με τον Τζο Μπάιντεν, πιο θηλυκός», είπε ο υπερσυντηρητικός σταρ παρουσιαστής. «Αυτό είναι μια γελοιοποίηση του στρατού των ΗΠΑ», συμπλήρωσε.

Απαντώντας την Πέμπτη, το Πεντάγωνο δήλωσε περήφανο για την ποικιλομορφία στις τάξεις του στρατού και πρόσθεσε ότι πρέπει να κάνει καλύτερη δουλειά για την προαγωγή γυναικών σε ανώτερες βαθμίδες.

«Αυτό που αποκλείεται να κάνουμε είναι να δεχόμαστε συμβουλές για το προσωπικό από έναν οικοδεσπότη talk show ή από τον κινεζικό στρατό», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κίρμπι είπε ότι ελπίζει ο Κάρλσον να «συνειδητοποιήσει το λάθος που έκανε και να εκφράσει μια κάποια μετάνοια για τον τρόπο με τον οποίο απαξίωσε επί της ουσίας ολόκληρο τον στρατό των ΗΠΑ και το πώς υπερασπίζουμε και υπηρετούμε αυτήν τη χώρα».

Το Fox News, το οποίο αναμεταδίδεται συχνά στο τηλεοπτικό δίκτυο του στρατού και στο στρατιωτικό προσωπικό που είναι αναπτυγμένο σε όλο τον κόσμο, δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Ενώ η ποικιλομορφία των φύλων στις ένοπλες δυνάμεις είναι δηλωμένος στόχος κυβερνήσεων τόσο Ρεπουμπλικάνων όσο και Δημοκρατικών, οι γυναίκες συγκροτούν μόλις περίπου το 16,5% του εν ενεργεία στρατιωτικού προσωπικού, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της υπηρεσίας λογοδοσίας της κυβέρνησης. Το ποσοστό αυτό είναι πολύ χαμηλότερο μεταξύ των ανώτερων αξιωματικών του στρατού.

Αυτή την εβδομάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διόρισε μόλις τη δεύτερη και τρίτη γυναίκα στην ιστορία του στρατού για να ηγηθούν διοικήσεων μάχης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης