ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο χαιρετίζει το «θετικό αποτέλεσμα» του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2018, 21:47
ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο χαιρετίζει το «θετικό αποτέλεσμα» του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ
Το «θετικό αποτέλεσμα» του συμβουλευτικού δημοψηφίσματος που διεξήχθη την Κυριακή στην πΓΔΜ χαιρέτισε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Ντέινα Γουάιτ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν τα θετικά αποτελέσματα του συμβουλευτικού δημοψηφίσματος στο οποίο οι πολίτες της ''Μακεδονίας'' αποδέχτηκαν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Στηρίζουμε ένθερμα την εφαρμογή αυτής της συμφωνίας και στεκόμαστε στο πλευρό της κυβέρνησης των Σκοπίων καθώς επιτέλους καθορίζεται το μέλλον της χώρας αυτήν την ιστορική στιγμή» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

«Οι ΗΠΑ παραμένουν ακλόνητες στη δέσμευσή τους στην ισχυρή, διμερή αμυντική σχέση που έχουμε οικοδομήσει με τη ''Μακεδονία'' η οποία συμβάλλει ενεργά στην αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και στις περιφερειακές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ασφάλειας και της συνεργασίας στα Δυτικά Βαλκάνια. Στηρίζουμε τους ''Μακεδόνες'' φίλους μας καθώς χαράζουν τη δική τους πορεία για την επίτευξη ειρήνης και ευημερίας για τον λαό του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2018, 21:48