ΗΠΑ: Η συνάντηση Τραμπ-Κιμ στο Βιετνάμ δίνει τη δυνατότητα να ξεπεραστεί η σύγκρουση

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019, 00:15
ΗΠΑ: Η συνάντηση Τραμπ-Κιμ στο Βιετνάμ δίνει τη δυνατότητα να ξεπεραστεί η σύγκρουση

Η επιλογή του Βιετνάμ ως τόπος της δεύτερης συνόδου κορυφής ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας αυτό τον μήνα, φαίνεται να δίνει τη δυνατότητα για μια υπέρβαση από την σύγκρουση και το διαχωρισμό προς μια ακμάζουσα συνεργασία δήλωσε ο Ρόμπερτ Παλαντίνο, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Παλαντίνο τόνισε ότι ο ειδικός απεσταλμένος της Ουάσινγκτον για τη Βόρεια Κορέα, Στίβεν Μπίγκαν, βρίσκεται στην Πιονγιάνγκ για την προετοιμασία της συνόδου στις 27 και 28 Φεβρουαρίου και επιδιώκει περαιτέρω πρόοδο σε δεσμεύσεις που έγιναν στην πρώτη συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στην Σιγκαπούρη τον Ιούνιο.

Αυτές οι δεσμεύσεις περιλαμβάνουν την πλήρη αποπυρηνικοποίηση, τον μετασχηματισμό των σχέσεων ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας και την οικοδόμηση ενός μόνιμου ειρηνευτικού μηχανισμού στην κορεατική χερσόνησο, είπε ο Παλαντίνο.

Παράλληλα ο Αμερικανός αξιωματούχος επανέλαβε ότι η ελάφρυνση των κυρώσεων που η Πιονγιάνγκ επιδιώκει, θα ακολουθήσει της αποπυρηνικοποίησης.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019, 00:15